ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stagiul militar pe bază de voluntariat ar putea fi reintrodus în România, începând din 1 ianuarie 2016. Astfel, nu doar bărbaţii, ci şi femeile, se vor putea înrola în Armată, potrivit unei prevederi dintr-o iniţiativă legislativă, care este susţinută şi de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Deputatul PSD Ninel Peia propune un proiect de lege, în urma căruia fetele şi băieţii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor putea să se înroleze voluntar pentru şase luni. „Consider că este foarte bun pentru România, în special datorită situaţiei geopolitice din Europa din acest moment", spune parlamentarul social-democrat, care susţine că efectuarea stagiului militar ar fi benefică şi din punct de vedere financiar.

Totodată, la jumătatea acestei luni, Mircea Duşa spunea că este nevoie de reintroducerea de urgenţă a stagiului militar voluntar. Anunţul său venea în contextul ameninţărilor tot mai dese ale Rusiei la adresa NATO şi al intensificării exerciţiilor militare ale Alianţei în regiune, inclusiv în Romania.