ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe drumuri județene sunt închise, iar sute de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor. 


În județul Covasna, în zona Baraolt, a existat riscul de rupere a digului, dar situația s-a ameliorat în această dimineață, potrivit ministrului Apelor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, merge joi în zonele afectate de inundații, aflate la granița județelor Covasna și Brașov, informează Agerpres.

Trei drumuri județene și două comunale din Covasna sunt închise circulației din cauza problemelor cauzate de inundații, poliția recomandând șoferilor să evite deplasările în zonele afectate și să respecte indicațiile autorităților.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, sunt închise traficului rutier următoarele artere: DJ 131 B Baraolt - Augustin (în județul Brașov), DJ 131 Baraolt - Căpeni, de la intersecția cu DJ131B, DJ 103 B Ozun-Teliu (județul Brașov), din cauza creșterii nivelului apei, pe o porțiune de circa 500 metri aceasta acoperind partea carosabilă, DC 9 Surcea - Telechia, care este afectat de aluviuni pe o distanță de 250 m, și DC 38, de la intersecția DJ 131B-DJ 131 până în localitatea Racoșul de Sus, drumul fiind afectat de acumulări de apă pe o porțiune de 1,5 km.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, joi dimineață, că în județul Covasna, în zona Baraolt, există în continuare riscul de rupere a digului, deși apele sunt în scădere, și că în localitatea Căpeni s-a reușit cu greu evacuarea unei mici părți din populație, foarte mulți localnici refuzând să plece din case. El a spus că oamenii nu înțeleg că se pot transforma în victime, iar autoritățile locale sunt "ezitante" în a lua decizia evacuării forțate.

Miercuri seară, autoritățile locale hotărâseră evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuințe și cazarea acestora la căminul cultural și la sala de sport din Baraolt, în condițiile în care există riscul ca digul de protecție din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii pe râul Olt.