Mai multe drumuri județene sunt închise, iar sute de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor. 


În județul Covasna, în zona Baraolt, a existat riscul de rupere a digului, dar situația s-a ameliorat în această dimineață, potrivit ministrului Apelor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, merge joi în zonele afectate de inundații, aflate la granița județelor Covasna și Brașov, informează Agerpres.

Trei drumuri județene și două comunale din Covasna sunt închise circulației din cauza problemelor cauzate de inundații, poliția recomandând șoferilor să evite deplasările în zonele afectate și să respecte indicațiile autorităților.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, sunt închise traficului rutier următoarele artere: DJ 131 B Baraolt - Augustin (în județul Brașov), DJ 131 Baraolt - Căpeni, de la intersecția cu DJ131B, DJ 103 B Ozun-Teliu (județul Brașov), din cauza creșterii nivelului apei, pe o porțiune de circa 500 metri aceasta acoperind partea carosabilă, DC 9 Surcea - Telechia, care este afectat de aluviuni pe o distanță de 250 m, și DC 38, de la intersecția DJ 131B-DJ 131 până în localitatea Racoșul de Sus, drumul fiind afectat de acumulări de apă pe o porțiune de 1,5 km.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, joi dimineață, că în județul Covasna, în zona Baraolt, există în continuare riscul de rupere a digului, deși apele sunt în scădere, și că în localitatea Căpeni s-a reușit cu greu evacuarea unei mici părți din populație, foarte mulți localnici refuzând să plece din case. El a spus că oamenii nu înțeleg că se pot transforma în victime, iar autoritățile locale sunt "ezitante" în a lua decizia evacuării forțate.

Miercuri seară, autoritățile locale hotărâseră evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuințe și cazarea acestora la căminul cultural și la sala de sport din Baraolt, în condițiile în care există riscul ca digul de protecție din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii pe râul Olt.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews