ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



E-Distribuție Banat a declarat stare de criză în vestul țării, după ce aproape 200 de localități au rămas fără curent electric din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În total, 75 de echipe se află pe teren, pentru a remedia situația, însă pătrunderea în zonele cu avarii este dificilă. De asemenea,cursurile școlilor din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș vor fi suspendate, luni, din cauza vremii nefavorabile, a anuntat duminică Ministerul Educației. Măsura a fost luată de comitetele pentru situații de urgență și va fi valabilă și marți în județul Timiș, în 39 de școli din județul Arad și o unitate de învățământ din Satu Mare, conform News.ro.

Potrivit Ministerului Educației, autoritățile din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situații de urgență, suspendarea integrală a cursurilor școlare pentru ziua de luni, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș, suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru 18 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă de duminică al E-Distribuție Banat a fost declarată ”stare de criză”, conform procedurilor interne aflate în vigoare, în vestul țării.