ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă tragedie de proporții a lovit Italia aseară. Cel puțin 21 de oameni, printre care și doi copii, au murit după ce, din motive neelucidate, șoferul unui autocar a pierdut controlul volanului, moment urmat de o cădere în gol mai bine de 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă Mestre de Marghera, două localități care fac parte din regiunea Veneția, relatează Observator.
 
Cine sunt românii care au murit

Printre persoanele decedate au fost identificați și patru români, conform Ministerului de Externe.

TVR a transmis că este vorba de un bărbat în vârstă de 45 de ani, soția acestuia în vârstă de 42 de ani, precum și cele două fete ale acestora, în vârstă de 8 și 13 ani.

Cei patru români erau stabiliți în Germania, veniseră în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul, potrivit Știripesurse.
 
ACTUALIZARE ORELE 20.00: Patru cetățeni români și-au pierdut viețile în accidentul de autocar care s-a produs în Mestre, Veneția, Italia, informează Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE). Investigațiile continuă la fața locului.
 
Potrivit știrilor din Italia, șoferul ar fi făcut infarct la volan. Mai mult, un pompier italian a declarat că era un autobuz electric și acumulatorii au luat foc instantaneu, pasagerii neavând nici o șansă să scape - au ars de vii.

Conform primelor date, după cădere, autobuzul ar fi luat foc după ce a intrat în contact cu firele electrice și, pentru că funcționa și cu gaz metan, a explodat după impact. După producerea tragediei, autoritățile au decretat stare de urgență majoră. Vă avertizăm, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional. 


21 de pasageri au murit carbonizați. Printre ei și doi copii. Alte cel puțin 18 persoane au fost rănite grav, printre care patru minori - doi tineri de 16 ani și alți doi copii mai mici.

 
Ministerul Afacerilor Externe a menționat că până în acest moment nu are informații despre existența unor cetățeni români printre victimele accidentului cumplit care a zguduit Italia și în urma căruia primarul din Veneția a decretat stare de doliu în oraș.