ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de pe insula italiană Lampedusa din Marea Mediterană au declarat miercuri seara stare de urgență, după ce au fost copleșite de numărul mare de imigranți - peste 6.000 în decurs de 24 de ore - care au sosit la bordul a 120 de ambarcațiuni, iar în timpul acestor operațiuni un bebeluș a murit înecat după ce o barcă s-a răsturnat, relatează AFP și Reuters, conform Știripesurse.

Starea de urgență a fost declarată în condițiile în care capacitatea taberei de primire și înregistrare a migranților nu depășește 400 de locuri. Între timp, Germania a anunțat că nu mai primește imigranți care vin din Italia.

Miercuri seara, purtătoarea de cuvânt a Crucii Roșii italiene, Francesca Basile, a declarat că "aproximativ 6.000 de persoane" au sosit "cu 120 de ambarcațiuni diferite" în Lampedusa în decurs 24 de ore.

Imagini filmate marți au arătat cozi de ambarcațiuni șubrede, pline de migranți, toate așteptând să acosteze în portul Lampedusa.
 
"Suntem cu toții obosiți și epuizați atât fizic, cât și psihologic, situația devine imposibil de gestionat și nesustenabilă", a declarat miercuri primarul Filippo Mannino pentru agenția de presă Adnkronos.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews