ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul german a aprobat joi noi legi pentru combaterea pandemiei de coronavirus, la propunerea partidelor care urmează să formeze viitorul guvern. Parlamentarii au votat, conform Deutsche Welle, citat de InPolitics, să nu prelungească starea de alertă - numită în Germania „situație epidemică de interes național” - declarată în martie anul trecut, și care expiră pe 25 noiembrie.

Starea de excepție fusese introdusă ca bază legală pentru ca guvernul federal al Germaniei să poată lua măsuri la nivel național, cum ar fi impunerea de restricții de călătorie, fără acordul Bundesratului, partea legislativului în care sunt reprezentate cele 16 landuri. Partidele care urmează să formeze următorul guvern au sugerat un nou set de reglementări care trebuie, de acum, aprobate de Bundesrat și care includ, între altele, testarea zilnică obligatorie pentru angajații și vizitatorii caselor de îngrijire, indiferent dacă aceștia au fost sau nu vaccinați.

Acestea includ, de asemenea, echivalentul certificatului digital Covid discutat zilele acestea în România: așa-numitele „reguli 3G” („vaccinați, recuperați, testați”) prin care li se solicită cetățenilor să prezinte dovada vaccinării „complete” sau a recuperării din boală sau un test Covid negativ valabil la locul de muncă și în transportul public.

Chiar dacă starea de alertă va înceta la nivel federal, cele 16 landuri ale Germaniei vor putea menține și introduce propriile restricții la nivel regional.

Măsurile, dacă vor fi decise de guvernele regionale, nu vor include, însă, închiderea școlilor, restricții generale de călătorie sau vaccinarea obligatorie. 

Mai mult, noua legislație prevede introducerea de pedepse severe, de până la cinci ani de închisoare, pentru cei care falsifică certificate de vaccinare. Potrivit poliției, astfel de documente false pot fi procurate la negru cu până la 400 de euro (452 ​​de dolari), a informat D.W., citat de InPolitics.ro