ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filmarea integrală a manifestării Starea de LIbertate mai sus

Detalii despre mitingurile pentru libertate din întreaga lume la Canalul de Telegram t.me/worldwidedemonstration 

ACTUALIZARE 19:55 Manifestanții pentru Libertate se află în Piața Victoriei și își strigă nemulțumirea față de pașapoartele de vaccinare, Legea 55, Legea 550, legea înstrăinării pământului și perpetuarea stării de alertă. Ei și-au arătat nemulțumirea și față de presa centrală, care nu a reflectat evenimentul sau l-a redat în mod tendențios. Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a ținut să precizeze că ActiveNews este o voce distincă în acest peisaj mediatic monoton și anost. Mulțumim!

ACTUALIZARE 19:10 Manifestanții pentru Libertate au plecat de la Ministerul de Interne în marș spre Piața Victoriei, unde vor protesta în fața Guvernului. Pompiliu Diplan atrage atenția că, la exact un an de la introducerea stării de alertă și a măștii ca instrument de condiționare a libertății, guvernanții nu au dat un pas înapoi prin așa-zisa „relaxare”, ci doar au schimbat obligativitatea măștii cu impunerea vaccinării și a pașaportului de vaccinare. De fapt, dictatura tehnico-medicală nu a încetat nici azi, la 12 luni de la prima instituire a stării de alertă, Legea 55/2020 rămânând în vigoare iar starea de alertă fiind prelungită din nou, până la transformarea ei în stare de rutină.

ACTUALIZARE 18:20 Protestatarii din Piața Universității au plecat în marș către sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pe traseul str. Arhitect Ion Mincu - str. Academiei - Ministerul de Interne (MAI). Ei strigă „Nu discriminați pe cei nevaccinați!”, „Arafat, judecat pentru sângele vărsat!”, „Li-ber-ta-te!” ș.a. Cerând demisia șefului DSU, ei adaugă că „Vrem anchetă națională pentru starea (de alertă, n.r.) ilegală!” și „Toți cei vinovați să fie judecați!”.

Se pregătește o CONFERINȚĂ DE PRESĂ  a organizatorilor.

De la MAI, protestatarii vor merge și în Piața Victoriei, să scandeze „Jos, Cîțu!” în fața Guvernului. Premierul nu va fi prezent în sediul Guvernului, deoarece la ora 19:00 el onorează invitația la primul spectacol-pilot doar pentru vaccinați de la Teatrul Național, unde se joacă, în cinstea lui și a altora, „Dineu cu proști”.

ACTUALIZARE 15:30  Câteva mii de simpatizanți ai Stării de Libertate și organizațiilor partenere s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta împotriva stării de alertă, a politicii pandemice, a Legii 55 / 2020 prin care s-au implementat restricțiile cu exact un an în urmă și contra legii vânzării pământurilor către străini. După discursuri și scandări, protestatarii vor picheta sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după care vor merge în Piața Victoriei la Guvern pentru a striga „Jos, Cîțu!”. Cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria românilor care au murit cu zile din cauză că li s-a refuzat asistența medicală pentru alte boli decât coronavirusul. Legendarul General nonagenar Radu Theodoru a ținut un discurs despre apărarea pământului (Video mai jos de la Războiul Informațional) . Au luat cuvântul și fețe bisericești (Foto: Sintu Dragoș). Mitingul pentru Libertate este transmis în direct de Nașul TV.

ȘTIREA INIȚIALĂ Al doilea marș mondial pentru Libertate din acest an a început sâmbătă, 15 mai 2021. Primele imagini provin din Australia: mii de adepți ai Libertății s-au adunat în Melbourne unde, în ciuda ploii, manifestează în cinstea drepturilor cetățenești înnăscute. După primele discursuri, oamenii vor porni în marș prin cele mai aglomerate locuri ale orașului.

Detalii despre mitingurile pentru libertate din întreaga lume la Canalul de Telegram t.me/worldwidedemonstration

RADU THEODORU:

La ora 15:00 este așteptat la București un miting pentru Libertate în Piața Universității, unde câteva organizații și-au dat mâna pentru a organiza împreună manifestația: Stare de Libertate, Calea Neamului, Frăția Ortodoxă „Sfântul Gheorghe”, NEAMUNIT ș.a. După adunarea din Piața Universității, prietenii Libertății vor merge în Piața Victoriei, pentru a condamna împlinirea a 12 luni de stare de alertă (proaspăt prelungită), obligativitatea (din ce în ce mai evidentă) a vaccinării și odiosul proiect de lege al vânzării pământurilor către străini, într-o țară care de 10 ani e ținută departe de Spațiul Schengen, dar ale cărei pământuri trebuie „să se integreze” (a se citi: înstrăineze) pas cu pas, bucată cu bucată. Toate revendicările au fost enumerate în Proclamația pentru Libertate de la București.

Reamintim că la miezul nopții, o dată cu încetarea restricțiilor de deplasare nocturnă și de purtare a măștii în aer liber, zeci de tineri s-au adunat spontan în Piața Constituției din București pentru a sărbători sfârșitul politic al pandemiei.