ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea de sănătate a pacienților internați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila” (SUUMC), victime ale incendiului de la Clubul "Colectiv”, este în generală bună, cu evoluție locală favorabilă, se arată într-un comunicat al unității medicale.

"Astăzi, 04.12 a.c., în Secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă mai sunt internați 4 pacienți. Ei sunt conștienți, cooperanți, orientați temporo-spațial, echilibrați respirator și hemodinamic. Se continuă acordarea unei atenții speciale pe partea consilierii psihologice, atât pentru pacienți, cât și pentru familie. Cei 3 pacienți externați în ultima perioadă din Secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă beneficiază în continuare de recomandari medicale și tratament de specialitate, cu revenire la control și pansament al plăgilor", scrie Biroul Comunicare și Relații Publice al SUUMC.

În ceea ce privește starea celor transferați, pentru continuarea tratamentului, în clinicile de specialitate din străinătate, SUUMC face următoarele precizări:

"Pacienții transferați în Marea Britanie (doi) – cel operat pe data de 18.11.2015 se află într-o stare generală bună, stabilă, cu evoluție favorabilă, iar despre celălalt, medicii curanți menționează că, datorită progreselor înregistrate de acesta în procesul de vindecare al arsurilor, se ia in calcul externarea acestuia pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va beneficia de pansament zilnic și toaletă chirurgicală a  plăgilor. Despre cei doi pacienți transferați la Rotterdam, medicii menționează că, ambii sunt într-o stare medicală stabilă, unul rămânând în continuare ventilat iar la celălalt, se înregistrează o evoluție pozitivă a stării de sănătate. Pacienta transferată la Viena se află în stare medicală stabilă, atent monitorizată de medicii curanți, beneficiază de asistență psihologică.