ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Națională Extraordinară în Sănătatea Publică din Republica Moldova (CNESP) ridică începând de azi, 16 aprilie 2022, starea de urgență sanitară introdusă cu aproximativ doi ani în urmă în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat vineri ministrul moldovean al sănătății, Ala Nemerenco, pe contul său de Facebook, citată de Știri pe Surse

Decizia prevede și anularea restricțiilor impuse de CNESP, printre care desfășurarea evenimentelor publice, obligativitatea măștilor de protecție, organizarea întrunirilor și măsurile restrictive pentru localurile de alimentație publică.
 
Ministra Sănătății a livrat pe social media o compunere școlărească despre cât de greu ne-a fost, dar ce bine că ne-a fost așa, trăgând concluzia că vaccinarea Covid trebuie să continue chiar și după ce urgența nu mai există.

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-uri, dor, stres, durere și pierderi. Prețul - 11.470 de vieți omenești pierdute. Au decedat la datorie colegi ai noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu SARS-CoV-2”, a scris Nemerenco.

Din păcate, aceasta a omis să prezinte și cealaltă față a monedei - câți dintre moldoveni au murit DIN CAUZA MĂSURILOR RESTRICTIVE, din depresie, părăsire, singurătate, închiderea afacerilor, întreruperea accesului la viață socială, religioasă ori la tratament pentru bolile cronice anterioare ș.a. Iar asta, în condițiile în care majoritatea populației este îmbătrânită, iar segmentul activ se află preponderent la muncă peste hotare, despărțit abuziv de cei rămași prin restricțiile care au limitat inclusiv libertatea de circulație.

Ministra sănătății din Republica Moldova a ținut sub tăcere aceste aspecte, rostogolind mai departe retorica dictaturii covidiene și cultul personalității „eroilor în halate albe” care au terorizat populația pentru un virus a cărui mortalitate e sub 0,1%.

„Vreau să mă închin (sic!, n.r.) în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a-și pierde propria viață. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi”, a menționat Nemerenco, îndemnându-i totodată pe cei care nu s-au vaccinat până acum cu serurile experimentale Covid să o facă.

Totodată, ea nu a menționat câți dintre „colegii care au plecat dintre noi” au murit din cauza reacțiilor adverse la „vaccinul” Covid sau din cauza protocoalelor Covid din spitale. Despre morți, numai de bine - la fel ca și despre sistem.
 
Un anunț similar, care proslăvea rolul sistemului santiar și al „eroilor” săi, îndemnând totodată poporul să poarte mască și să se vaccineze, a fost postat și pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății Republicii Moldova, însoțit de un filmuleț plin de imagini hărțuitoare emoțional, cu oameni intubați sau aflați pe targă.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, decizia de a se încheia starea de urgență sanitară a fost adoptată în cadrul ședinței CNESP în contextul în care în ultimele două luni a scăzut incidența cazurilor noi de COVID-19, de la 754, la 34 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar majoritatea localităților din republică sunt în scenariul verde.