ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă, la 11 zile de la internarea în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Potrivit protocoalelor medicale, artistului ar trebui să i se facă o traheotomie, intervenţie standard după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic.

"Pacientul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă, starea lui este gravă, dar stabilă", au declarat surse medicale, citate de Digi24.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele citate.

Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator.