ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starețul Efrem Vatopedinul de la Muntele Athos a explicat, într-un interviu acordat Trinitas TV, de ce este important Referendumul pentru Căsătorie din 6 și 7 octombrie. „Coloana vertebrală a civilizației și a neamului, dar și a țării voastre este familia”, spune Starețul Efrem Vatopedinul, subliniind că mai întâi de toate prezența creștinilor la această consultare populară, prin care se va defini căsătoria, este o datorie duhovnicească. De asemenea, starețul Efrem Vatopedinul a deplâns faptul că politicienii legiferează acte normative care sunt împotriva Evangheliei.

Redăm mai jos pasaje din acest interviu:


„Este o datorie duhovnicească. Această problemă preocupă toată turma bisericii. Îi preocupă întâi de toate pe monahi, chiar dacă monahii nu se căsătoresc. Monahii au mai întâi datoria să susțină învățătura Bisericii și prin aceasta susțin modul de viață corect. Iar modul de viață corect este susținerea căsătoriei.

Familia ortodoxă se bazează pe evlavie și numai pe evlavie.

Biserica, prin cuvântul și prezența ei, trebuie să genereze o alarmă duhovnicească astfel încât oamenii să conștientizeze că este răspunderea lor duhovnicească să voteze la acest referendum astfel îcncat această lege să ia drumul corect, așa încât să susțină familia. Coloana vertebrală a civilizației și a neamului, dar și a țării voastre este familia. Dacă nu se susține familia, cum o să vină tinerii la monahism? Din păcate, știm cum trăiește și se comportă Europa”.

De ce se opune Biserica căsătoriilor între homosexuali?


„Pentru că viața homosexualilor este împotriva firii. Nu este o viață naturală, după fire. Chiar din Vechiul Testament se spune : Bărbat și femei i-a făcut Dumnezeu. Din cauza asta Sf. Apostol Pavel spune undeva că unul din semnele sfârșitului lumii este și faptul că oamenii o să înceapă să aibă relații trupești împotriva firii. Din păcate, asta începem să o întâlnim azi și să o legiferăm. Și asta o legiferează nu numai cei care nu au cunoștința Evangheliei, ci și senatorii și deputații botezați în numele Sfintei Treimi. Aceste legi sunt împotriva Evangheliei.
Celelalte confesiuni au demolat totul și nu îi deranjează dacă o să binecuvânteze căsătoriile homosexuale, dar în Biserica Ortodoxă asta nu se accepta niciodată.

Un om care e născut bărbat nu poate să spună: din clipa asta sunt femeie, iar după două luni să spună acum sunt bărbat. Aceste lucruri nu le primim penntru că sunt împotriva Evangheliei.

Dacă cineva este un creștin care îl iubește pe Dumnezeu, conștiința lui îi poruncește să mărturisească această iubire și în fața altora.
Astăzi nu mai există martirul sângelui, există martirul conștiinței, care se trăiește în mod absolut în monahism.”