ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacantul internațional egiptean Ahmed Refaat a murit, sâmbătă, la vârsta de 31 de ani, la patru luni după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci, a anunțat clubul său din Cairo, Modern Future FC, transmite Știripesurse.

El a suferit un atac de cord în 11 martie, în timpul unui meci de campionat cu Al-Ittihad Alexandria - video mai jos:
 
 
"Ahmed Refaat avea o predispoziție la o boală numită ateroscleroză prematură. Una dintre principalele cauze ale acestei boli este presiunea psihologică și tristețea", a declarat Ashraaf Eissa, unul dintre medicii lui Refaat.
 

Jucătorul a fost dus de urgență la spital, resuscitat și plasat la terapie intensivă timp de aproape o lună. Ulterior, Refaat a fost externat din spital și i s-a montat un stimulator cardiac. Luna trecută, el a declarat într-un interviu televizat că dorește să revină pe teren.

Era internațional egiptean

Extrema a debutat la Cairo cu ENPPI înainte de a juca pentru Zamalek, Al-Ittihad Alexandria și Al-Masry. El s-a alăturat echipei Modern Future FC în 2021.

Refaat a jucat de șapte ori pentru Egipt, marcând două goluri. Ultima sa apariție pentru Faraoni a fost la Cupa Arabiei din Qatar, în noiembrie 2021.