ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joshua Kimmich, fundaș la Bayern Munchen, a anunțat că nu se vaccinează. La câteva zile după anunț, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, l-a îndemnat pe fotbalist să se răzgândească, relatează Știripesurse.

"Gândește-te din nou și vaccinează-te”, a fost mesajul lui Seehofer pentru Kimmich, adresat jucătorului prin intermediul publicației Bild. "Ești o personalitate cu caracter exemplar. Și dacă te vaccinezi, alți oameni vor spune: ‘atunci mă vaccinez și eu’”, a adăugat ministrul.

Presiunea pare să vină după ce 90 la sută din totalul fotbaliștilor din Bundesliga s-au vaccinat. Și experții germani din domeniul medical l-au criticat pe Kimmich pentru alegerea lui,  acuzându-l pe acesta că își neglijează datoria de exemplu de urmat în Germania. "Joshua Kimmich este un expert în chestiuni legate de fotbal, nu în vaccinare și vaccinuri”, a spus Thomas Mertens, președintele Comisiei pentru Vaccinare.