ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a declarat duminică, cu ocazia lansării unui fond pentru pandemii al Grupului celor 20 (G20), că suma de bani strânsă până acum pentru îmbunătățirea pregătirii pentru viitoarele pandemii nu este încă suficientă, conform Reuters.

Fondul lansat de președintele G20, Indonezia, este destinat țărilor cu venituri mici și medii pentru a finanța eforturi precum supravegherea, cercetarea și un acces mai bun la vaccinuri, printre alte măsuri.

"Mă aștept la un sprijin mai mare", a declarat președintele într-un discurs la un eveniment din Bali, unde G20 organizează summitul de săptămâna viitoare.

Fondul a strâns până în prezent aproximativ 1,4 miliarde de dolari, inclusiv contribuții din partea Indoneziei, Statelor Unite și Uniunii Europene, precum și de la donatori și organizații filantropice precum Fundația Bill și Melinda Gates.

Președintele indonezian a postat pe Instagram o poză unde strânge mâna lui Klaus Schwab, liderul Forumului Economic Mondial.

Schwab a fost prezent la un summit al Asociației națiunilor din sud-estul Asiei, care s-a ținut în Cambodgia.