ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, transmite Știripesurse.

Rachetele sunt evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani.  Această vânzare este parte a unui efort de modernizare mai mare și pe termen lung pe care Statele Unite îl sprijină în beneficiul Forțelor Aeriene Române, anunță Ambasada SUA în România.

Block II conține cea mai avansată tehnologie a rachetei AIM-9X Sidewinder de până acum și se află în prezent în serviciul armatei americane.

Însărcinatul cu afaceri al SUA Michael Dickerson a lăudat această achiziție ca fiind un alt exemplu excelent al legăturilor puternice de securitate și apărare dintre România și Statele Unite, spunând:
 
„Această achiziție nu este doar o tranzacție; este o dovadă a angajamentului nostru comun față de securitate și pace.  Aceste rachete avansate vor asigura siguranța cerului românesc”.