ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden a reimplementat sistemul de urmărire a contactelor pentru cetățenii care se întorc în Statele Unite, a confirmat o sursă care a încercat să intre în țară prin intermediul unei importante companii aeriene cu sediul în SUA, relatează Vigilant News.

Descoperirea alarmantă a fost făcută de un membru al familiei unui membru al personalului Infowars care încerca să se întoarcă în Statele Unite din orașul mexican Puerto Vallarta.

Sursa dorește să rămână anonimă.

În timp ce încerca să se înregistreze la zborul de întoarcere cu 17 ore înainte de decolare, sursa a fost întâmpinată de un mesaj care spunea că trebuie să fie finalizată urmărirea contactelor înainte de a avansa.
 


Mai mult, sursa a primit un formular de depunere a datelor de contact intitulat "Informații obligatorii pentru intrarea în SUA".

"Guvernul Statelor Unite cere ca fiecare pasager care zboară spre Statele Unite să furnizeze informații de contact complete și exacte", scria în formularul de trimitere. "Completați formularul de urmărire a contactelor acum sau nu vi se va permite să vă înregistrați sau să vă îmbarcați la bordul zborului."
 


Sursa a fost apoi rugată să recunoască mai multe declarații într-un document digital furnizat.

Documentul a subliniat că nerespectarea acestei cerințe poate duce la "sancțiuni penale".

"Ca o cerință a Guvernului SUA, pasagerii trebuie să furnizeze informații de contact complete și exacte. În caz contrar, pasagerul sau reprezentantul autorizat al acestuia poate fi pasibil de sancțiuni penale... Furnizarea de bunăvoie de informații false sau înșelătoare guvernului poate duce la sancțiuni penale..."
 


Documentul oferă apoi estimări privind timpul necesar pentru obținerea informațiilor de urmărire a contactelor.

"Sarcina de raportare publică a acestei colectări de informații este estimată la o medie de 2 minute pentru fiecare răspuns, inclusiv timpul necesar pentru revizuirea instrucțiunilor, căutarea surselor de date existente, colectarea și menținerea datelor necesare, precum și completarea și revizuirea colectării de informații."

"Declarația privind legea privind protecția vieții private" din document explică faptul că strângerea informațiilor de urmărire a contactelor este cerută de CDC și oferă detalii despre ceea ce agenția intenționează să facă cu informațiile.
 


"Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) solicită companiilor aeriene și altor operatori de aeronave să colecteze aceste informații... Furnizarea acestor informații este obligatorie pentru toți pasagerii care sosesc cu avionul în Statele Unite. Pasagerii sunt obligați să furnizeze informații complete și exacte, iar nerespectarea acestui lucru poate duce la alte consecințe, inclusiv sancțiuni penale.

CDC va utiliza aceste informații pentru a contribui la prevenirea introducerii, transmiterii și răspândirii bolilor transmisibile prin efectuarea de investigații de depistare a contacților și notificarea persoanelor expuse și a autorităților de sănătate publică, precum și pentru educație sanitară, tratament, profilaxie sau alte intervenții adecvate în domeniul sănătății publice, inclusiv punerea în aplicare a restricțiilor de călătorie.

CDC va dezvălui informațiile din sistem numai în afara CDC și a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, în conformitate cu Legea privind confidențialitatea, inclusiv în conformitate cu utilizările de rutină publicate pentru acest sistem în Registrul Federal și în conformitate cu legea."
 
 


Este important de menționat că administrația Biden a pus inițial în aplicare aceste restricții Covid, dar abia acum le aplică.

Acest tip de aplicare selectivă a politicilor deja în vigoare este exact modul în care Casa Albă poate reintroduce restricții în liniște și într-un ritm calculat.