ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat sâmbătă extinderea la Regatul Unit și Irlanda a interdicției de intrare în Statele Unite, deja în vigoare pentru cetățenii care au călătorit recent în statele membre U.E. din spațiul Schengen, relatează AFP, citată de Agerpres.

Oficialii americani au confirmat într-o conferință de presă că interdicția va fi în curând aplicată și acestor două state de peste Ocean.

„Suspendăm toate călătoriile din Regatul Unit și Irlanda. Această măsură va intra în vigoare luni, la miezul nopții”, ora Washingtonului, marți la 04:00 GMT, a declarat vicepreședintele american Mike Pence.

„Americanii din Regatul Unit și Irlanda pot veni acasă”, precum și „rezidenții permanenți” din Statele Unite care se află în aceste două state, a menționat el. Cu toate acestea, ei vor fi obligați să tranziteze un număr limitat de aeroporturi și să se supună unor controale.

Președintele Donald Trump a provocat stupoare miercuri prin anunțul suspendării timp de o lună a intrării pe teritoriul SUA a cetățenilor străini care au stat în ultimele două săptămâni în 26 dintre țările membre U.E. Interdicția a intrat în vigoare sâmbătă la ora 03:59 GMT.

Această măsură temporară luată de SUA și criticată de UE a stârnit și mai multă rumoare, din cauză că, inițial, nu viza și Regatul Unit, cu care Statele Unite mențin relații privilegiate tradiționale, aprofundate în contextul Brexit-ului.