ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ineficiența vaccinurilor experimentale poate fi văzută comparând țări cu vaccinare masivă, precum Israelul, cu țări cu vaccinare minimală, precum Portugalia, în ambele cazuri rata mortalității fiind similară, însă numărul morților crescând în rândul populației țărilor campioane la vaccinare, deși teoretic ar fi trebuit să scadă. „Ca matematician, nu pot să nu observ anomalia din corelarea tuturor acestor charturi: număr cazuri, număr morți și rata mortalității. Cazuri în scădere, morți în creștere și rata mortalității constantă ... anomalii din date care pun sub semnul întrebării eficiența vaccinului”, explică pe blogul lui Gigel Chiazna, care se recomandă ca „inginer IT cu specializare în reprezentarea grafică a seturilor de date”.

„De la articolul anterior despre indicatorii legați de Covid în Israel, avem ceva noutăți, deloc îmbucurătoare. Atrăgeam atenția în acel articol că rata mortalității este constantă deși teoretic vaccinul ar trebui să scadă drastic numărul de morți raportat la infecții, prin urmare și această rată. Dar chartul arată la fel – rata mortalității este constantă.

Nota: toate charturile din acest articol sunt preluat de la OurWorldInData.Org.
 

Dar poate înainte de acest chart cu rata mortalității ar fi bine să facem un recap al situației vaccinării. La 13 Martie – acum 15 zile – în Israel erau deja vaccinați complet 47.9%. Pentru comparație, am inclus în chart și Portugalia care la 28 Martie 2021 are 4.6% vaccinare completă.
 

A venit acum momentul pentru o paranteză. Seria de articole despre Israel am pornit-o pur și simplu din dorința de a vedea ce se întâmplă și dacă vaccinul salvează sau nu vieți. Înclinația mea spre statistici și spre charturi este cunoscută cititorilor blogului care poate își amintesc că încă de la începutul pandemiei am urmărit astfel de informații și am dorit să îmi fac o imagine cât mai clară a ce ne așteaptă. De fapt, ca să dau din casă unele lucruri, pot să îmi anunț cititorii că printre multe lucruri pe care le-am făcut în viață se include și un program software (librarie) de charturi cu date de produse financiare de la bursă, deci nu mă uit la charturi ca vacile din public, ci ca un absolvent de facultate de matematică-informatică care își câștigă pâinea din calcule matematice și analize statistice și care deși nu se poate intitula statistician, cel puțin inginer IT cu specializare în reprezentarea grafică a seturilor de date (printre altele) mă pot prezenta.

Această anomalie legată de constanța ratei mortalității în Israel prezintă un mister extrem de mare deoarece este elefantul din cameră care – după părerea mea – denota ineficiența totală a vaccinului (cel puțin până când această rată va merge spre zero, sau vom avea o explicație legată de date). De altfel, tot căutând surse cât mai variate (îmi e greu totuși să calculez eu rata și chartul de pe datele oficiale directe ale Israelului – este ceva muncă) am găsit o confirmare a situației, adică se elimină explicația că OurWorldInData.org prezintă date aiurea, greșite …

„Israel’s morbidity rates have continued to steadily even as the country has been rolling back virus restrictions, which at their peak shuttered the entire education system, public venues, and most nonessential businesses.” (Times of Israel)

Ok, se deschid toate și lumea iese din carantină, dar asta nu explică rata mortalității! Rata mortalității este raportul dintre numărul de morți și numărul de cazuri.

Teoretic, vaccinul știm că nu garantează faptul că nu mai luăm virusul – deși în multe articole se evidențiază că se transmite mai greu – ci ne garantează că nu prea mai murim din boală. Doar așa, unul din când în când la câteva sute de mii – din ce arată "studiile”. Dar de unde să fie cei care fac boala și cei care mor care contribuie la rata mortalității?”, se întreabă informaticianul.

Citiți articolul integral pe blog-ul Chiazna.ro.