ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii de la The Federalist preluați de profit.ro au realizat grafice pentru a vedea în ce măsură purtarea obligatorie a măștilor a dus la scăderea numărului de cazuri de Covid-19. Studiul a fost realizat în mai multe țări din Europa, dar și în statele din SUA, iar rezultatul este unul surprinzător: masca nu ajută la nimic, potrivit profit. ro

Conform acestor date, din momentul în care s-a impus purtarea obligatorie a măștii s-a produs o explozie a numărului de cazuri de Covid-19. De asemenea, masca nu a prevenit sub nicio formă noi valuri de îmbolnăviri.
 
Articolul care surprinde evoluția dinamicii cazurilor la milionul de locuitori în mai multe state arată că masca nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost promovată. Ea reprezintă doar un artefact al perioadei de panică de la începutul primăverii, dar și un impediment pentru întoarcerea societății la normal.

„Măștile dezumanizează și, în mod ironic, servesc drept principală formă de a ne face să ne reamintim că ar trebui să ne fie frică”, scrie The Federalist care subliniază că la trecerea verii efectul obligativității, inclusiv la exterior, a fost mic asupra dinamicii de cazuri și în Spania, deși țara are raportată una dintre cele mai bune rate de conformare din Europa.