ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stațiunile de pe Valea Prahovei atrag ca un magnet atât turiștii români, cât si cei străini, în weekend gradul de ocupare fiind și de 110% .

,,Turiștii preferă toate tipurile de unități de cazare și, în general, își fac rezervare anterioara sosirii în stațiuni. În mare măsură, rezervările se fac prin intermediul internetului. Gradul de ocupare al unităților de cazare este, în Sinaia, de peste 85% în cursul săptămânii, dar de 110% în weekend. În Bușteni, avem un grad de ocupare de peste 85% în cursul săptămânii și de 95% în weekend. Cea de a treia stațiune preferată de turiștii care își petrec vacanța de vară la munte este Azuga, cu un grad de ocupare de peste 60% în cursul săptămânii și de 80% în weekend', a declarat pentru AGERPRES, Anda Popa, secretar general al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

Sejurul mediu pe Valea Prahovei 2,5 zile, costul unei minivacanțe începe de la 240 lei de persoană pentru cazare cu mic dejun.

Numărul turiștilor străini care au venit pe Valea Prahovei este în creștere față de anul trecut, cu 10% în Sinaia și 20% în Bușteni. Cei mai mulți turiști străini vin din Spania, Franța, Germania, SUA, China, Japonia, Italia, Rusia, Moldova, Finlanda, Belgia. Prețurile unei mini-vacanțe sunt, în Sinaia, de la 250 la 1.200 lei/cameră/2 nopți și de la 400 lei/sejur cu mic dejun inclus. La Bușteni, turiștii plătesc, în medie 240 lei/cameră pentru două nopți fără masă și de la 280 lei/sejur cu mic dejun. Cei care aleg Azuga plătesc 220 lei/ cameră/ noapte fără masă și circa 900 lei/cameră/2 nopți cu mic dejun.