ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Figura ecvestră de 12 tone a generalului Robert E. Lee din timpul Războiului Civil, ridicată în 1890, a fost demolată de pe piedestalul său în urma unei hotărâri a Curții Supreme din Virginia. 

Statuia de aproape 6 metri și jumătate, a fost demolată cu ajutorul unui ham, plasat  în jurul lui generalului și al calului său. Apoi, o echipă de muncitori a folosit un ferăstrău electric pentru a o tăia în două bucăți de-a lungul taliei generalului.
 

Demolarea statuii din Richmond, Virginia:

 
 
(FOTO: National Geographic)

"Robert E. Lee este considerat de mulți generali ca fiind cel mai mare strateg dintre toți", "Președintele Lincoln a vrut ca el să comande Nordul, caz în care războiul s-ar fi terminat într-o singură zi. În schimb, Robert E. Lee a ales cealaltă tabără din cauza marii sale iubiri pentru Virginia și, cu excepția cazului de la Gettysburg, ar fi câștigat războiul.", a declarat Trump, cu privire la demolarea statuii.