ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unele dintre cele mai mari şi mai spectaculoase statui din lume au fost incluse într-un clasament de publicaţia Business Insider. În top figurează şi un obiectiv din România, cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa.

Cea mai spectaculoasă porţiune a Dunării, în tot parcursul ei european, este la Cazane, lângă Drobeta Turnu Severin. Cel mai lung defileu natural din toată Europa pare tăiat cu o sabie imensă în stâncile care se înalţă peste Dunăre la înâlţimi de 200 m. În acest loc pitoresc se află o statuie spectaculoasă - chipul lui Decebal. 

Statuia lui Decebal de la Porțile de Fier se află printre cele mai spectaculoase statui din lume, alături de Statuia Libertății, potrivit celor de la Business Insider. Această operă  apare alături de alte statui de mărimi impresionante din lume, datorită faptului că este cea mai înaltă sculptură din Europa, de 3 ori mai mare decât Colosul din Rhodos și doar cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertății.

Numai ochii basoreliefului care îl înfăţişează pe ultimul rege al Daciei măsoară 4,3 metri lungime, iar nasul are 7 metri lungime şi 4 metri lăţime.  

Sculptura a fost realizată în perioada 1994-2004, de 12 sculptori-alpinişti. Costul proiectului s-a ridicat la peste un milion de dolari, iar pentru modelarea stâncii s-a folosit peste o tonă de dinamită.