ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalul medical din statul New York căruia i s-a impus să facă injecția Covid-19 nu va mai avea opțiunea unei scutiri pe motive religioase, din cauza unei autorizații de urgență adoptate în unanimitate la sfârșitul săptămânii trecute, informează LifeSiteNews.

În decizia de joi, un consiliu al Departamentului de Sănătate din statul New York a aprobat în unanimitate o directivă Covid-19 pentru toți angajații medicali din New York.

Prin adoptarea măsurii, consiliul a eliminat, printre altele, opțiunea unei scutiri pe motive religioase, forțând, astfel, cei peste 450.000 de lucrători din domeniul sănătății din acest stat să accepte vaccinul, indiferent dacă au sau nu obiecții religioase față de injecția cu conținut rezultat din avorturi.

În conformitate cu noile norme, nu se vor mai acorda scutiri religioase, iar scutirile religioase obținute anterior vor fi invalidate.  

Noua ordonanță de urgență a intrat în vigoare imediat și va fi supusă unei revizuiri după 90 de zile. 

După cum notează Becker's Hospital Review, directiva îi vizează pe cei care lucrează în spitale, cămine de bătrâni, centre de diagnostic și tratament, centre de îngrijire a adulților, agenții de îngrijire la domiciliu certificate, hospice-uri, programe de îngrijire medicală la domiciliu pe termen lung, programe de îngrijire la domiciliu pentru bolnavi de SIDA, agenții de servicii de îngrijire la domiciliu licențiate și agenții de servicii de îngrijire la domiciliu cu licență limitată.

Persoanele care intră sub incidența noilor reguli sunt toți angajații, membrii personalului medical și de asistență medicală, personalul contractual, studenții și voluntarii „care se angajează în activități prin care, dacă ar fi infectați cu COVID-19, ar putea expune la această boală alți membri ai personalului implicat, pacienți sau rezidenți”, potrivit Democrat & Chronicle.

Angajații care lucrează în spitale și cămine de bătrâni trebuie să facă prima doză de vaccin până la 27 septembrie, în timp ce angajații din alte instituții menționate în declarație trebuie să facă prima doză până la 7 octombrie. 

Cei care refuză să facă injecția pot fi concediați.

Mulți oameni au motive întemeiate pentru a se opune injecției experimentale, în special cei ale căror convingeri religioase îi determină să se opună uciderii copiilor nenăscuți prin avort. 

Astfel de poziții morale i-au făcut pe mulți să se opună „vaccinurilor” Covid-19, deoarece toate injecțiile împotriva coronavirusului aflate în prezent pe piață au legături strânse cu avortul.

ModeRNA și Pfizer au folosit linii celulare provenite de la bebeluși avortați pentru testare, în timp ce serul J&J a fost produs direct în linia celulară fetală umană PER.C6, obținută din țesutul retinian prelevat de la un băiețel de 18 săptămâni care a fost avortat în Olanda în 1985 și redus la o linie celulară fetală în 1995.  

Dar Departamentul de Sănătate nu a ținut cont de obiecțiile religioase la aceste injecții.

Consiliera juridică a Departamentului de Sănătate (DOH), Vanessa Murphy, a declarat că nici o structură din stat nu va mai avea voie să acorde scutiri religioase.

„Nu suntem obligați prin Constituție să acordăm o scutire religioasă”, a explicat Murphy. „Se vede acest lucru în cazul cerinței privind rujeola și oreionul pentru lucrătorii din domeniul sănătății”.

Nu este clar cum va fi pusă în aplicare directiva, dar se pare că acest aspect va fi lăsat la latitudinea fiecărei unități. 

Administratorii spitalelor și ai altor instituții care fac obiectul ordinului vor avea autoritatea de a stabili cum să le ceară angajaților să se conformeze dispoziției. 

Alternativele la vaccinare, cum ar fi purtarea măștii și testarea bisăptămânală, nu au fost discutate în timpul întâlnirii de joi.

Neconformarea la ordin poate duce la încetarea contractului de muncă.