ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORELE 3: NOAPTEA GENERALILOR - Cei doi generali SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, au stat peste 14 ore la audieri. Atât Coldea - „repetentul” cât și Dumbravă - „câmp tactic” ar fi primit control judiciar cu o cauțiune de 500.000 de lei. Coldea a ieșit din sediul DNA la ora 3.12 și nu a dat nici o declarație jurnaliștilor care îl așteptai de dimineață și l-au înconjurat. Fostul adjunct al SRI a plecat în trombă cu un SUV negru condus de un subaltern.
FOTO-CAPTURĂ Antena 3 Ora 3.12:
 
FOTO-CAPTURĂ Realitatea TV Orele 2:
 
Statul Paralel condus de Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, în fața cărora mulți sclavi din noua securitate, justiție, politică, afaceri, presă, lumea intelectuală, biserică și „societatea în civil” stateau în genunchi, se prăbușește după ce Realitatea a difuzat în exclusivitate înregistrări în care se explica manevra prin care se aranjau verdictele în dosare.
 
După mai bine de 11 ore continua audierile bombă la sediul DNA. Potrivit unor surse citate de Anca Alexandrescu, în jurul orei 23:00, avocatul Doru Trăilă ar fi făcut denunțuri și cel puțin o persoană ar urma să fie reținută. În aceste condiții, audierile s-ar putea prelungi și după miezul nopții, potrivit acelorași surse.
 
Sumele pretinse de către cei doi ex-oficiali ai Serviciului Român de Informații ar fi de 600.000 de euro și ar fi fost primite de cei doi generali ca urmare a mai multor promisiuni făcute, între care să își folosească influența căpătată prin prisma funcțiilor deținute în SRI și a relației cu procurorul Laura Codruța Kovesi pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, în dosarul penal instrumentat de EPPO și ajuns pe rolul instanțelor din România.
 
Acesta este primul dosar investigat în România de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, dosarul fiind trimis în instanță în octombrie 2022.
 
ACTUALIZARE 23:10: Potrivit surselor citate de Anca Alexandrescu, avocatul Doru Trăilă ar fi încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere încă de acum o lună. 
 
Un alt general în rezervă, Dan Căpșună, ar fi suspect, au indicat surse Realitatea Plus. Potrivit surselor, primul care a intrat pentru a răspunde întrebărilor procurorilor anticorupție a fost generalul Dumitru Dumbravă, șmecherul cu „câmpul tactic” din justiție, după care a urmat generalul Florian Coldea, eminența gri a SRI.
 
Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul lui Coldea-Dumbrava si membru provizoriu in Consiliul de Administratie al companiei de salubritate Romprest, a ajuns si el la sediul DNA din Capitală în cursul zilei.
 
ACTUALIZARE ora 22:00: Fostul șef al SRI încă nu a ieșit de la audieri.
 
ACTUALIZARE ora 19:00: Fostul sef adjunct al SRI, Florian Coldea, generalul care coordona operațiunile secrete al Serviciului, și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă ar fi primit, urmare presupusului trafic de influență cercetat de DNA, suma de aproximativ 400.000 de lei, transmit surse judiciare pentru stiripesurse.ro

Concret, explică acestea, sumele de bani încasate de la omul de afaceri Cătălin Hideg, „client” al procurorilor EPPO, ar fi fost disimulate sub forma unor contracte de consultanță, creându-se astfel un întreg circuit de rulare a pretinselor sume încasate presupus drept șpagă.

Șpaga, explică sursele judiciare citate, ar fi fost pretinsă de cei doi oficiali în mod direct sau prin intermediari, pentru presupusa interferență a acestora în dosarul penal al EPPO deferit justiției în cazul afaceristului. Sursele arată că aceste contracte de consultanță ar fi fost încheiate la nivelul anului 2023.

Surse judiciare transmit stiripesurse.ro că, la momentul difuzării acestei știri, generalul în rezervă Coldea dă declarații în fața anchetatorilor în calitate de suspect și i se cere să explice motivele primirii unor astfel de sume de bani de la omul de afaceri Hideg. Concret, el trebuie să explice traseul banilor, felul în care s-ar fi derulat respectivele contracte, în speță fiind cercetate și fapte de spălare de bani.
 
ACTUALIZARE ora 17:30: Denunțătorul lui Florian Coldea, omul de afaceri Cătălin Hideg, susține că gruparea lui Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-l forța să vândă afacerea pe care o deține unor cetățeni francezi, care intenționau să transforme afacerea într-un nou Hexipharma. Hideg afirmă că a fost abordat de Bogdan Neidoni, asociatul lui Coldea, care deține o casă pe Coasta de Azur. Cătălin Hideg susține că acest grup, condus de către Florian Coldea, i-au cerut 600.000 de euro ”pentru optimizarea situației mele din justiție”.

Omul de afaceri a mai declarat că a depus la DNA peste 20 de înregistrări cu Dumitru Dumbravă și alții, convorbiri în care se vorbește inclusiv despre implicarea lui Florian Coldea. „Din moment ce sunt 20 și ceva de înregistrări cu detalii, cu toate conversațiile, pe care eu personal le-am depus la DNA. Ce pot să spus mai mult de atât. Ei mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun. După ce am avut ultimele discuții, când s-a aflat că înregistrarea a ajuns în anumite locuri, am fost amenințat, dar ulterior nu am mai avut discuții cu dumnealor”, a mai spus Hideg.

ACTUALIZARE:  Generalul Coldea a ajuns la DNA și a fost luat în primire de protestatari. VIDEO:
 
 
Este ziua zero pentru Statul Paralel din Romania. Florian Coldea si Dumitru Dumbrava se află, joi, la sediul DNA din Capitala pentru a da explicatii si a fi audiati de procurorii anticoruptie. Tot astazi, in fata procurorilor anticoruptie ar urma sa ajunga si Iulian Dumitrescu, transmite Realitatea.
 

Audieri bomba la DNA. Potrivit surselor Realitatea PLUS, acum în interiorul instituției sunt generalii Florian Coldea, Dumitru Dumbravă. Este Ziua Zet pentru destructurarea statului paralel din România. 

Joi dimineață, la sediul DNA a ajuns fostul general Dumitu Dumbravă. Acesta a fost surprins în imagini chiar când intra în sediul Direcției Anticorupție.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, dosarul a pornit dupa ce a fost audiat omul de afaceri Catalin Hideg. Vorbim despre un dosar in care acesta a depus plangere impotriva celor doi fosti generali de la varful SRI.

In dosarul amintit, lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă le sunt aduse acuzatii grave, inclusiv constituirea unui grup infractional organizat. 

Dupa ce au iesit din servicii, cei doi ar fi facut mai multe dosare la comanda in cazul unor oameni de afaceri, au cerut mai multe sume de bani de la niste oameni de afaceri.