ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO adiacent: Avocatul Andrei Vlădăreanu și Părintele Constantin Sturzu la Universul Credinței despre ilegalitățile de la Iași

Forțe uriașe ale Poliției și Jandarmeriei, filtre și patrule, sunt dispuse în Județul Iași și județele adiacente pentru a bloca accesul românilor la Sfânta Parascheva. Cuvioasa este încercuită - arestată! - în acest moment, potrivit datelor noastre, de un efectiv impresionant al Ministerului de Interne: între 1000 și 2000 de cadre. Cine și de ce a dispus această măsură disproporționată și ultracostisitoare, extinsă acum, la fel de abuziv, și în alte județe din țară? Aflați aici ce am constatat noi:

PAS CU PAS

De la numirea a peste 3 milioane de români implicați în viața țării, plus a famililor lor, în total cel puțin 9 milioane de români, cu apelativul de "fanatici religioși", până la interzicerea lor în sfintele lăcașuri de Paști și, acum, la pelerinajele anuale de Sfânta Parscheva și, în curând, Sfântul Dimitrie dar și, pe șest, în lăcașuri bisericești din mai multe județe ale țării, nu a fost, iată, decât un pas.

 
"Pas cu pas", după cum ne-a avertizat de altfel președintele luteran Klaus Iohannis, fostul fidel al Grupului Grivco - Dan Voiculescu și premier al lui Mircea Geoană transformat peste noapte în anti-PSD-ist. Noi, care chiar credeam că fostul FSN e "ciuma roșie" cu care luptă farul PNL-PLUS-USR, ne-am mirat foarte tare când am văzut că sasul Klaus Iohannis îl menține în funcție pe palestinianul musulman-Bahaist Raed Arafat, știind că acesta fusese un susținător înfocat al contracandidatului său la președinție, "ciumatul" Victor Ponta, "micul Titulescu" al marelui Adrian Năstase. Să fi contat profesionalismul său? Sau altceva, ce nu știm noi?
 
Cazul Aura Ion - Apuseni

În privința profesionalismului, au uitat așa de repede românii de cazul morții studentei Aura Ion și a pilotului Adrian Iovan? Dacă da, vă readucem noi aminte că pe numele lui Raed Arafat este depusă încă de anul trecut o Plângere Penală de către familia Aurei Ion. Acțiunea penală este motivată de faptul că Raed Arafat a solicitat intervenția cu un avion SMURD, deși știa, susțin apărătorii familiei Aurei Ion, că acesta nu are dotările necesare pentru a interveni pe timp de noapte și în condiții de ceață. Practic, dintr-o decizie proastă, bazată pe înfumurare și dorința de a lua caimacul mediatic, au murit doi oameni de ispravă ai României.

Dar sunt singurii? Au uitat românii deja de Colectiv?
 
ARAFAT - DEMISIA! 
 

Plângerea Penală pentru cazul din Apuseni se adaugă unei alte Plângeri Penale depusă de Grupul Civic Reset, după video-dezvăluirile din ziarul Libertatea de anul trecut. Imaginile ascunse până recent presei și - ceea ce e și mai grav - Parchetului, în care Arafat se scarpină cu antena de la stație înconjurat de morți calcifiați și răniți care se zvarcolesc pe jos, nu spun nimic despre profesionalismul lui?

Un martor ocular ne-a relatat cum Arafat, aplecându-se asupra unui tânăr mort întins pe caldarâm, cu aceeași antenă cu care se scărpinase mai devreme, i-a ridicat ploapa, ca să se convingă că a murit. Unde sunt tinerii frumoși și liberi care scandau pe străzi ARAFAT - DEMISIA!, după ce își văzuseră moartea cu ochii? Au mai rămas doar părinții să strige adevărul.
 
"Vă acuz de crimă!"

Iată doar doi: Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, i-a acuzat de crimă atât pe Arafat, cât și pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. "Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu vă încăpățânați și nu vă credeați de neînvins. Sunteți niște incompetenți, iar incompetența voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Banicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercați să vă acoperiți urmele, dar nu veți reuși”, a scris Eugen Iancu, la 4 ani de la tragedia Colectiv (Sursa). Alexandru Mihai Iancu a murit pe 21 noiembrie 2015. A fost penultimul din lista celor 60 de victime care au pierit în urma incendiului din clubul Colectiv.

Al doilea părinte pe care îl amintim, pentru că prea multele știri în cascadă ne șterg prea repede memoria recentă: Narcis Hogea, tatăl lui Alex, tânărul de 19 ani din Sinaia care a decedat într-o clinică din Viena din cauza rănilor grave suferite în incendiul din clubul Colectiv, i-a transmis lui Raed Arafat o scrisoare deschisă. Hogea îl acuza pe șeful DSU că a mințit în 2015, după producerea tragediei din clubul Colectiv, și că are explicații de dat în fața opiniei publice din România. ”Continuați să evitați răspunsurile concrete, clare. Vă ascundeți în spatele altora atunci când trebuie să explicați sau să vă asumați răspunderea. Insistați să vorbiți despre diverse teorii ale conspirației sau atacuri asupra oamenilor pe care îi coordonați.” - spune Hogea. În continuare, tatăl lui Alex, care a murit la doar 19 ani din cauza rănilor din Colectiv, spune că așteaptă de 4 ani răspunsuri de la secretarul de stat. ”De 4 ani solicit răspunsuri, utilizând toate modalitățile de comunicare pe care le-am avut la dispoziție - memorii, plângeri penale, comentarii pe site-uri de socializare, întrebări adresate cu sprijinul presei. Am alergat la propriu după dumneavoastră - vă atașez și imaginile, să vă puteți autoevalua reacția, eventual să solicitați și alte opinii, dacă doriți. Deși sunt sigur că nu vă interesează, o să menționez totuși cum am simțit că mă priviți: cu dezgust și dispreț, așa cum privesc aroganții deseori spre sufletele nefericite ce-și plâng durerile pe străzi, cu mâna întinsă...” - mai spunea tatăl copilul ucis (Sursa 1 / Sursa 2).
 
"Logica medicală" a micului dictator Arafat
 
De ce am invocat aceste aduceri aminte? Pentru că astăzi, același "profesionist" incompetent - după cum îl acuză rudele celor morți - vine cu aplomb și afirmă fără nici o bază științifică aberația că interdicția abuzivă și ilegală impusă pelerinilor din țară de a intra și a se închina la Sfânta Parascheva -  fără nici o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română -  e dată de "logica medicală": "deplasarea oamenilor în condiții extrem de riscante (??? - nota red.) către aceste locuri" și "desfășurarea acestor manifestări în condiții de maximă aglomerație în care nu mai poți sa controlezi ce se întâmplă și să creezi o situație în care oamenii se întorc acasă și produc focare".

Despre "logica medicală" a "condițiilor extrem de riscante" în care pelerinii se deplasează spre Iași să ne fie iertat, dar nu mai putem comenta. Afirmația este de o reavoință strigătoare la cer. Care sunt "condițiile extrem de riscante" - mașinile, trenurile, autobuzele și avioanele care circulă în toată țara sau în afara ei? În ce privește a doua parte de "logică", este pur și simplu o minciună. Pentru că Arafat nu avea cum să nu știe că autoritățile locale și Mitropolia Moldovei și Bucovinei deja stabiliseră toate condițiile stricte în care s-ar fi stat la rând - subliniem, în spațiu deschis -, cu distanța asigurată și toate celălalte măsuri obligatorii, care erau mai drastice, după cum am mai scris, decât cele solicitate și aplicate la alegerile locale, desfășurate în spații închise, cu cel puțin 10 oameni închiși în aceeași încăpere. La pelerinaj în condiții de siguranță medicală, nu pot veni câteva zeci de mii de oameni, dar la vot, cu numai puțin timp în urmă, erau invitate cu ambele brațe deschise, 18.000.000 de oameni, câți sunt înscriși din burta organelor pe listele electorale.
 
La București îi vor interzice pe Dealul Patriarhiei pe cei care nu sunt din Sectorul 2?
 

Pr. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a demontat azi la TVR "logica medicală" a lui Arafat întrebând ce va face la București, la pelerinajul de Sfântul Dimitrie. Dacă "logica medicală" este că vin prea mulți credincioși la Iași, și trebuie să le restrângi accesul, cum se va proceda la București, unde trăiesc peste 2.000.000 de oameni? Se va interzice celor din Sectoarele 1, 3, 4, 5 și 6 accesul pe Dealul Patriarhiei pentru că nu au reședința în Sectorul 2 (video mai jos)? Și în baza cărei legi? Pentru că aici vorbim în mod clar de interzicerea unor drepturi fundamentale, înscrise în Constituție (Avocatul Poporului, sorosita Weber, n-aude, na-vede?). Și dacă vorbim de drepturi, vorbim și de Europa din care ne mândrim că facem parte, că doar nu trăim în Orientul Mijlociu! Și iată ce face Europa cu alți logicieni medicaliști ca Arafat: potrivit El Pais, citat de ActiveNews, un tribunal din Madrid a blocat guvernul regional în decizia aplicării de noi restricții privind circulația în interiorul și în jurul capitalei spaniole. Instanța de la Madrid a declarat că cele mai recente măsuri de închidere constituie "o încălcare ilegală a drepturilor și libertăților cetățenilor".
 
"Un nebun aruncă o piatră și zece înțelepți se chinuie s-o scoată"

Dar nu! Arafat iese la TV și se burzuluiește la Patriarhul României și contrazice cu impertinență vreo 10 ierarhi ai României. Totuși, ținând cont de mărețele realizări ale lui Arafat - altele decât creșterea considerabilă a patrimoniului Fundației SMURD, care de la peste 18.000.000 lei în 2014 nu știm la cât a mai ajuns pentru că Arafat a uitat să facă aceste date publice în ultimii 6 ani (!) - și fără să uităm Colectiv, oare ce-l recomandă pe acest personaj avid de putere să comande o întreagă țară? Dacă un Patriarh și 10 ierarhi cu vreo 20 de facultăți la care se adaugă profesorul universitar Dr. Vasile Astărăstoae, care a fost chiar președintele Colegiului Medicilor din România, îți spun să stai jos sau să mergi la culcare, cum mai ieși tu la TV cu tupeu de căminist cu 12 B să-i contrazici? Pe baza a ce? A legii? Nu! Pentru că Lumea Justiției demonstrează azi că Hotărârea 47/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Hotărârea 35/2020 a CJSU Iași privind blocarea accesului la Hramul Sfintei Parascheva pentru pelerinii din afara Iașilor sunt nelegale. Pentru că legislația invocată de autorități, Legea nr. 55/2020 "privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19" (pe scurt: Legea pandemiei) nu interzice în niciun fel accesul la slujbele religioase ținute în aer liber. Interdicțiile se referă doar la evenimente religioase în spații închise, după cum am publicat și noi pe ActiveNews.
 
Nu mai avem voie la Putna dar nici în Ilfov!

Să vă mai spunem că aceste măsuri nelegale s-au extins, pe șest, în întreaga țară? Știți că de săptămâna trecută, conform autorităților locale, nu mai putem intra la slujbă la Putna sau la Sucevița, la Moldovița, la Voroneț? Nu. Virusul vine doar cu credincioșii ortodocși, pentru că la Târgurile și Festivalurile locale - ca Expo TexStil, care se derulează chiar acum la Iași sau Festivalul brânzei și pastramei - Răvășitul Oilor -, multe organizate chiar de autorități, intrarea, în număr cât mai mare, este liberă! Vă vine să credeți? Iată, în exclusivitate ActiveNews vă informează că azi la Tamași, în Corbeanca, județul Ilfov, a fost interzis accesul în curtea bisericii (!) a invitaților veniți din întreaga țară la slujba de târnosire a lăcașului. În baza a ce Hotărâre? Jandarmii - înarmați contra credincioșilor cu pistolul la brâu și spray-ul cu piper la gât - nu au putut transmite decât ceea ce știu și pot ei: "Așa am primit Ordin!" Dacă ordinul a venit de la ministrul Marcel Vela, cel care, potrivit jurnalistului Mirel Curea, și-a ascuns cruciulița de la gât după ce a fost muștruluit de consilierul USR-ist al unitarianului Ludovic Orban, catolicul Ionel Dancă, nu ne mai miră nimic.
 
"De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul"

Așteptăm ca instituția Bisericii să-și pună în mișcare aparatul juridic și să conteste în instanță măsurile restrictive, așa cum sfătuiește și profesorul Vasiel Astărăstoae, și experții Lumea Justiției, și ActiveNews, în articolul nostru DISCRIMINARE. Cine sunt cei care prigonesc creștinii ortodocși la Sfânta Parascheva: Un reformat, un Bahaist musulman, un unitarian și un catolic "taliban". FOTO cu Raed Arafat Baha'i. ActiveNews cere Guvernului: Lăsați credincioșii să vină la Sfântă!

Concluzia care se desprinde este că statul actual, aproape deja, putem spune, fost românesc, a început un război pe față împotriva Bisericii și a credincioșilor ei. Iată că profeții relativ recente ale marilor duhovnici ai României, plecați acum la Ceruri, care ni se părea că se vor împlini cine știe când, se petrec azi, sub ochii noștri. Reținem cuvântul Părintelui Justin Pârvu: "De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul".