ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul pentru serviciu clienți și guvernare digitală din statul australian New South Wales, Victor Dominello, a declarat că statul va avea un proiect pilot funcțional de identificare digitală în următoarele săptămâni și înainte de alegerile din martie. Sistemul de identificare digitală va fi testat prin intermediul vânzărilor online de alcool, scrie ReclaimTheNet.

Într-o postare pe LinkedIn în care apare o imagine în care ține în mână o sticlă de vin roșu, Dominello a declarat că „detaliile unui proiect pilot de identificare digitală - în care puteți verifica dacă aveți peste 18 ani fără a fi nevoie să furnizați documente primare" vor fi publicate în următoarele săptămâni. Dominello a fost un susținător al unui sistem de identificare digitală la nivel de stat în NSW și a cerut anterior ca industria și agențiile să dezvolte soluții centrate pe client în loc de soluții care să convină întreprinderilor și guvernului.
 
 
 
 
De asemenea, guvernul federal lucrează treptat la o schemă de identificare digitală, dar statele fac presiuni pentru propriile soluții. Dovada identității pentru vânzarea de alcool este o țintă pentru aceste sisteme din cauza posibilității ca minorii să aibă acces la băuturi alcoolice.
 
„În zilele noastre poți cumpăra majoritatea lucrurilor online - tot ce ai nevoie sunt câteva detalii: numele tău, adresa ta, informațiile de plată. Cu toate acestea, există unele tranzacții online - în care trebuie să îți demonstrezi vârsta. De exemplu, cumpărarea de alcool și bilete la concerte." a declarat el.