ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Statul vrea să acorde fonduri europene de până la 40.000 de euro unor tineri care nu sunt încadrați în vreo formă de învățământ și nici nu lucrează, bani cu care să-și deschidă mici afaceri. Sunt vizați tinerii între 16 și 24 de ani, iar cei care au urmat școala profesioală sau liceul tehnologic, chiar și fără bacalaureat, ar urma să fie avantajați, scrie startupcafe.ro.

 
Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu afirmă că procedura este una care răsplătește practic eșecul. „Doar mie mi se pare ca asta e o mare porcărie? Cum naiba să dai 40.000 de euro ca răsplată pentru eșec? Cum să speri ca vor avea succes firme facute de tineri care nici măcar un job nu au avut? Nu e asta culmea discriminării? PNL tace, USR tace...”, scrie pe Facebook fostul ministru.

Funeriu a dezvăluit recent că s-a opus și în 2011 alocării unor sume suplimentare pentru pregătirea în timpul verii a elevilor care nu au promovat examentul de Bacalaureat, pe același principiu: nu este corectă "premierea" eșecului.


Informațiile despre stimularea tinerilor să-și deschisă afaceri apar în două propuneri de ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operațional Capital Uman, lansate în dezbatere de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Liniile de finanțare fuseseră propuse inițial în decembrie 2016, de guvernarea Cioloș, însă cu granturi de până la 30.000 euro, mai arată sursa citată.

Ministerul a scos în dezbatere publică propunerile de ghiduri ale solicitantului pentru Programul de susținere a antreprenoriatului pentru tineri NEETs, în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Tinerii NEET sunt cei cu vârste de 16-24 de ani, care nu sunt încadrați în nicio formă de învățământ și nici nu au serviciu.