Ambasada Italiei a anunțat că vinde prin licitație, până la 15 mai, cinci imobile și un teren folosit ca parc public, toate proprietate a statului italian.

Conform unui comunicat al ambasadei, cele cinci imobile și terenul folosit ca parc public se află în: Târgoviște (Calea Domnească nr. 165); Galați (Str. Gării nr. 38); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35); Constanța (Bd. Mamaia nr. 42); București (Calea Victoriei nr. 184-188 Sector 1); București (Str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 Sector 1), scrie cotidianul.ro.

La adresa de pe Calea Victoriei se află o suprafață de teren de 3087 metri pătrați, fără construcții, care este folosită ca parc public. Spațiul verde este cel mai scump din lista propusă de ambasadă, prețul său de pornire ajungând la peste cinci milioane și jumătate de euro.

În perioada 2001-2013, au fost retrocedate în București 36 de hectare în parcuri, iar în ultimii 16 ani au fost restituite 23 hectare de spații verzi/ locuri de joacă, potrivit unui inventar făcut recent de Primăria Capitalei.

Aceste terenuri au fost retrocedate fie prin dispoziție de primar, fie în baza unor hotărâri judecătorești. 

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat recent că va constitui un grup de lucru care să identifice soluțiile legale pentru a putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate, iar recuperarea va începe în acest an.

În parcul de pe Calea Victoriei se află troița-monument ridicată în memoria personalității lui Nicolae Iorga. Tot aici se află bustul poetului Nichita Stănescu, statuie din bronz realizată în 1984 de Paul Vasilescu, și bustul de bronz al lui Ion Ghica.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews