ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Plenul Senatului a aprobat luni propunerea legislativă referitoare la acordarea de sprijin financiar pentru plata tratamentelor victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieți a acestora.Prin acest act normativ se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătății a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, pe o perioadă nelimitată, în țară și străinătate, atât în spitale private cât și de stat, la medici și terapeuți independenți, în regim ambulatoriu, sau cu internare și în orice altă formă. Victimele beneficiază de tratamente medicale pe întreaga durată a vieții, dacă acestea sunt în legătură de cauzalitate directă cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Legea are un caracter ordinar și a fost adoptată de Senat ca primă Cameră sesizată, informează agerpres.ro.

Cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenți (111) a fost adoptată propunerea legislativă inițiată de un grup de senatori PNL, USR, UDMR și ALDE pentru modificarea și completarea articolului 1 din OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului medical în străinatate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.
 
„Început promițător în noua sesiune parlamentară! Una dintre propunerile legislative la care am semnat ca inițiator a fost astăzi votată în plenul Senatului. Și am convingerea că vă ajunge lege curând, foarte curând. Pentru că beneficiarii vor fi victimele incendiului din Clubul Colectiv. Lor le va asigura statul român costul tratamentelor de care au nevoie, nu până în 2020 cum era până acum, ci pe viață. Noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015 a existat și a rănit o națiune întreagă. Suferința a fost și va rămâne însă!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

La 30 octombrie 2015, în explozia de la Colectiv, 27 de tineri și-au pierdut viața, iar alți 162 au fost răniți și transportați la spitale din București. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supraviețuitori au murit în spitale.