ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Steagul roșu-negru al extremiștilor ucraineni va fi arborat la Cernăuți la toate sărbătorile dedicate mișcării de eliberare națională, după ce o decizie în acest sens a fost adoptată de deputații din Consiliul Local.

Deputații Consiliului orășenesc Cernăuți au votat un proiect de decizie privind arborarea drapelulul roș-negru cu ocazia sărbătorilor naționale în locurile publice din Cernăuți și utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, se specifică în comunicatul serviciului de presă al organizației regionale a partidului „Svoboda” („Libertatea”), conform site-ului bucpress.eu.

La ultima ședință a Consiliului orășenesc Cernăuți membrii partidului "Svoboda”, de extremă dreapta, au propus deputaților să voteze un proiect de decizie cu privire la arborarea steagului roș-negru cu ocazia unor evenimente importante prilejuite de lupta de eliberare națională și de comemorare a Eroilor. Atunci, respectiva initiativă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Miercuri, în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului orășenesc Cernăuți acest proiect de decizie a fost susținut de majoritatea cosilierilor, potrivit deputatului din partidul "Svoboda”, Andrii Iliuk.

Astfel, proiectul de decizie prevede arborarea drapelului roș-negru – simbolul  luptei de eliberare națională a națiunii ucrainene - pe edificiul Primăriei orașului Cernăuți și pe clădirile autorităților publice. 
Steagul în culorile roș-negru va fi arborat cu ocazia marcării unor evenimente importante ale luptei de eliberare națională. Se recomandă, de asemenea, tuturor intreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor, indiferent de subordonare și forma de proprietate, să arboreze steaguri de culorile roș-negru în aceste zile.

În aceeași ședință, deputații Consiliului orășenesc Cernăuți au votat o altă decizie importantă, care stipulează că orașul trebuie să stabilească reguli privind utilizarea limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, precum și în reclame, afișe, produse de publicitate audio și vizuale. Documentul  prevede ca în orașul Cernăuți limba de muncă să fie limba de stat - ucraineana, se au în vedere evidența și documentarea organelor autoguvernării locale, întreprinderi, instituții și organizații de proprietate comunală etc.