ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou incident  privind zisul Ținut Secuiesc a avut loc la Miercurea Ciuc. Încercarea ungurilor de a sfida legea, arborând în centrul orașului un steag secuiesc, s-a soldat cu intervenția jandarmeriei care a confiscat steagul. 

Un filmuleț postat pe Facebook prezintă momentul în care jandameria și poliția intervin pentru a da jos steagul secuiesc ridicat de unguri în centrul municipiului Miercurea Ciuc.

Steagul respectiv, de culoare albastră, pe care se află o dungă aurie, alături de soare și lună, a fost confiscat de forțele de ordine, în timp ce ungurii care l-ar fi vrut fluturând în acel spațiu public comentează nervoși.
 
Nu este prima dată când ungurii care pretind că trăiesc în așa zisul Ținut Secuiesc recurg la aceste gesturi de sfidare a statului român, ridicând steagul secuiesc. Incidente similare au avut loc în Harghita și Covasna, când steagul secuiesc a fost ridicat pe clădirile publice sau în interiorul lor, deși acest lucru este ilegal, după cum au stablit deja instanțe de judecată din România în numeroase cazuri.