ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un reputat fizician francez a pozat o felie de salam și a declarat că este o stea, a publicat presa americană de dreapta și EVZ. Fizicianul a pozat pe Twitter o felie de salam și a susținut că este vorba despre o imagine a unei stele îndepărtate realizată de telescopul spațial James Webb.

Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant Chorizo, arătând „nivelul de detaliu” pe care îl oferea.

„Imagine a lui Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină de noi. A fost realizată de către telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu… O nouă lume este dezvăluită în fiecare zi”, a transmis el duminică celor peste 91.000 de urmăritori ai săi.

După ce s-a confruntat cu reacții negative din partea celorlalți utilizatori, el a scris: „Având în vedere anumite comentarii, mă simt obligat să precizez că acest tweet care prezintă o presupusă imagine a lui Proxima Centauri a fost o glumă. Să învățăm să ne ferim atât de argumentele venite din poziții de autoritate, cât și de elocvența spontană a anumitor imagini”.

 

Specialistul a absolvit École Centrale Paris, deține un DEA în fizică teoretică și un doctorat. Mesajul său care a declanșat polemica, mai jos: