ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântărețul Ștefan Hrușcă, prezent sâmbătă seara la a doua ediție a spectacolului „Cenaclul, Folkul și Cetatea” de la Târgu Mureș, crede că publicul din România apreciază foarte mult ceea ce a făcut de-a lungul anilor alături de colegii săi de generație, care cred într-o muzică frumoasă, și că oamenii apreciază în continuare versul „într-adevăr adevărat”, scrie Agerpres.

„Știam că la Târgu Mureș este un public amiral - cum spunea poetul Adrian Păunescu - îndrăgostit de muzică și de poezie. Și pentru că anul trecut s-a petrecut aici o seară miraculoasă, foarte frumos de trăit, cu o cetate plină de târgumureșeni, și nu numai, am decis ca și în acest an să răspundem prezent pentru că ne-au invitat cu drag și am venit să petrecem clipe de neuitat, alături de spectatorii de aici. Am fost foarte încântat când am fost invitat fiindcă am știut că mă voi întâlni cu oameni dragi, cu oameni care sunt convins că apreciază ceea ce am făcut, eu și colegii mei, de-a lungul anilor. Adică am ținut capul sus, credem într-o muzică frumoasă care a hrănit generații întregi și văd că există lume care iubește versul într-adevăr adevărat, care este cântat cu chitara și cu vocea. Eram sigur că va fi mult public, la Târgu Mureș așa a fost întotdeauna, noi suntem acasă și așa ne vom considera întotdeauna", a declarat, pentru Agerpres, Ștefan Hrușcă.

În cadrul concertului de la Târgu Mureș, Ștefan Hrușcă a fost acompaniat de cei "trei inimoși arădeni", cum îi place să îi numească, Mario Florescu - tobe, Radu Rotaru - keyboard și Alex Florescu - percuție.

La a doua ediție a spectacolului "Cenaclul, Folkul și Cetatea", alături de Ștefan Hrușcă s-au mai aflat și câțiva veterani ai fostului Cenacclu Flacăra, Adrian Ivanițchi, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Doru Stănculescu, dar și Marius Bațu (Poesis), Sorin Minghiat și Mircea Bolodan.

La „Cenaclul, Folkul și Cetatea” organizatorii au estimat o prezență de circa 5.000 de persoane.