ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Talos Mircea, de dincolo de Prut, îmi dă o replică pe marginea poziției mele privind necesitatea conjugării eforturilor Chișinăului, Bucureștiului, Bruxellesului și altor parteneri occidentali pentru scoaterea de sub ocupația rusească a Tighinei și Transnistriei și pentru instalarea acolo, cu orice preț, a ordinii constituționale a RM, întrucât, în eventualitatea reunirii noastre cu România, o Transnistrie în afara controlului Chișinăului și Bucureștiului, și deci a Occidentului, se va constitui într-un pericol permanent pentru România. Iată ce-mi scrie, total debusolat, respectivul domn de peste Prut:

„Total aiurea, parca inspirat din Sputnic: „Ceea ce trebuie să facă acum Chișinăul, cu Bucureștiul, Bruxellesul și alți parteneri occidentali împreună”. Nu altcineva lupta in Ucraina impotriva brutalilor rusi. ci ucrainienii, condusi de un lider pro-occidental si ajutati de occident. Dvs. si ceilalti „viteji”, care le dati lectii romanilor din vest, europenilor si lumii civilizate ce ar trebui sa faca (exact ca piticul atomic si criminal, putin), trebuie sa faceti ce-i de facut, nu sa atacati murdar singura formatiune ce mentine speranta pro-occidentala in Romania de est. La fel fac si uneltele vandute rusilor deaici, striga in gura mare sa nu dam nici „un leu” moldovenilor, ca nu merita, ei nedorind o Unire intr-un stat Suveran, asa cum i-ar placea lui putinica, ci vor in UE. Vai, vai……”

Nu, stimabile domn Talos Mircea, tocmai dumneata esti inspirat din Sputnik, ori chiar ești de la Sputnik, când vii să susții, prin aberațiile de mai sus, regimul ilegal de ocupație al Kremlinului instalat prin forța armelor pe o porțiune din teritoriul constituțional al Republicii Moldova de peste 30 de ani!

Tocmai asta se impune să facă orice guvernare de la Chisinău (nu doar guvernarea de azi de care dumneata iți bati atât de tare capul încât acesta, capul, pur și simplu nu-ți mai este de folos, nu mai este în stare a discerne lucrurile și realitățile din „România de est”), dar și Bucureștiul, și Occidentul: să-și pună osul la eliberarea de sub ruși a teritoriului RM ocupat de aceștia, așa cum același București și același Occident îi ajută de aproape un an de zile pe ucraineni să-și elibereze teritoriile lor aflate sub aceeași ocupație rusească!

Poate atunci aș înțelege că „lumea civilizată”, din care pretindeți că faceți parte, nu ar mai fi atât de ipocrită cum este acum: țipă în gura mare că-i susține pe ucraineni în lupta lor împotriva ocupanților ruși, iar pe la spate face jocul rușilor în Republica Moldova sprijinind, prin intermediul actualei guvernări în frunte cu Maia Sandu, regimul și armata de ocupație rusească de la Tighina și Tiraspol: chiar ieri au încheiat contractul cu FSB-ul lui Putin de la Tiraspol în vederea asigurării acestuia cu gaz și alte facilități așa încât acesta, regimul de ocupație rusească de la Tiraspol, să funcționeze la parametrii maximi și să rămână în picioare și neclintit pemult timp înainte!

Gata? S-a zis cu Unirea? Ați bătut palma cu FSB?

Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie. Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW, pretul 73 USD! Și, bineînțeles, MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES!

Gata? S-a zis cu Unirea? Ați bătut palma cu FSB?

Să înțeleg că gazul care a pornit să vină azi de peste Prut trece și Nistrul pentru a fi asigurată funcționarea Centralei de la Cuciurgan, privatizată și deținută ilegal de ofițeri FSB, care la rândul lor asigură întreținerea regimului banditesc de la Tiraspol?

Or, regimul FSB de la Tiraspol, împreună cu toate structurile militare rusești de acolo, trebuie lichidate, așa cum procedează Kievul cu toate autonomiile sclipuite de Putin pe teritoriul Ucrainei, dar nu întreținut cu gaz românesc și mai ales prin semnarea contractelor cu el!

Și ce să mai înțelegem?

Să mai înțelegem că toată retorica voastră suspect de unionistă de Ziua națională a românilor, precum și spoturile de Fb cu ia românească a Maiei Sandu au fost un fel de șantaj pentru FSB?

Noi, proștii, am crezut sincer că doriți din toate mădularele voastre să le veniți de hac separatiștilor prin instalarea ordinii constituționale în zona controlată de Moscova. Mai ales de când pe post de ministru a ajuns chiar Alaiba.

Și am mai crezut, bineînțeles, că voi chiar ați dorit să ne unim cu Țara noastră România.

O Transnistrie lăsată de capul ei nu va fi altceva decât „ghimpele” permanent al Rusiei pe trupul României 

Am auzit-o, aseară, la TVR Moldova pe Ana Guțu articulând sus și tare că trebuie „să se unească cu România teritoriul controlat de Chișinău”!

Cum adică „teritoriul controlat de Chișinău”?

Dar Tighina, cetatea noastră istorică, cui o lasă Ana Guțu și cei care au instruit-o și invitat-o să pună „punctul pe azi” în „problema unirii”chiar de la principalul și unicul post de televiziune al Bucureștiului oficial, auzit, de bine de rău, și la Chișinău?

Cine, oare, în plin război de refacere a imperiului ruso-sovietic, declanșat de Rusia, pune la cale o altă provocare antiromânească: sub euforia și fluturarea, suspect de concertată, subită și ostentativă, a steagului „unirii”, teritoriul actualei Republici Moldova, „necontrolat de Chișinău”, să rămână intact și integru, adică „sub controlul rusesc”, adică, toată caricatura asta monstruoasă, așa-zisa RMN, cu „capitala” la Tiraspol, cu trupe rusești de ocupație inclusiv la Tighina, cu „miliția” și „justiția” lor, cu centrale electrice, cu „fabrici și uzine” care produc inclusiv armament, creată, după 1991, de Moscova cu ajutorul structurilor fostului KGB de la Chișinău și Tiraspol, să rămână în picioare, neatinsă?!

Cum se face că în timp ce îi susțineți, tot atât de ostentativ și înflăcărat, pe ucraineni, care-și apără eroic integritatea teritorială, încălcată de ruși, acționați de așa manieră încât la noi să fie apărate interesele Rusiei prin tolerarea și apărarea monstruoasei ei creaturi separatiste – așa-zisa RMN?

Se pare că doamna Ana Guțu reia la TVR o lozincă provocatoare fluturată mai ieri de Traian Băsescu: tragem linia pe Nistru, rușii oricum nu vor pleca din Transnistria!

Și se pare că același Traian Băsescu ar fi reușit deja să convingă și Bruxellesul să înghită nada, odată ce înalte fosile politice de acolo dau târcoale pe la noi afișând, tot mai intens, ideea nu știu cărui „statut special pentru Transnistria”.

Or, actuala „Transnistrie”, fosta RASSM, ne-a fost legată de gât de bolșevicii de la Moscova pentru a fi mereu un ghimpe pe corpul României.

Iar acum acest „ghimpe”, Transnistria, trebuie înlăturat, dar nu prin abandonare, ci prin distrugerea regimului banditesc de acolo, prin debolșevizarea lui, prin dezarmarea și demilitarizarea lui, prin eliminarea structurilor rusești de acolo de tot felul, așa cum fac ucrainenii, care se luptă până la ultima picătură de sânge pentru „autonomiile” create de ruși în teritoriul lor constituțional.

Ceea ce trebuie să facă acum Chișinăul, cu Bucureștiul, Bruxellesul și alți parteneri occidentali împreună, este să scoată de sub ocupația rusească Tighina și Transnistria și să instaleze acolo, cu orice preț, ordinea constituțională a RM, cu ieșirea Chișinăului din toate acordurile încheiate cu Rusia în chestiunea așa-zisei „soluționări a conflictului transnistrean”, cu naționalizarea tuturor întreprinderilor din zonă, cu tragerea la răspundere a tuturor elementelor criminale care au acționat împotriva statului, începând de la Krasnoselski și terminând cu ultimul funcționăraș separatist, cu reactivarea tuturor instituțiilor statului, inclusiv a școlilor și Universității de la Tiraspol, refugiată de peste 30 de ani la Chișinău.

Rămânerea acestei părți din teritoriul RM în afara „controlului Chișinăului”, și deci a României, așa cum ne sugerează TVR Moldova prin gura spartă a Anei Guțu, nu înseamnă altceva decât menținerea permanentă a prezenței Rusiei sub coastele României, adică menținerea „ghimpelui” rusesc pe corpul ei.

Mai mult decât atât, Transnistria în afara controlului Chișinăului și Bucureștiului, și deci a Occidentului, se va constitui într-un punct strategic spre care Moscova va căuta să ajungă permanent și cu orice preț întrucât aceasta este considerată ca făcând parte din planurile de refacere a Novorossiei lui Dughin și Putin!

În definitiv, reîntregirea noastră națională nu va fi posibilă niciodată cu o Transnistrie în afara controlului nostru.

O Transnistrie lăsată de capul ei nu va fi altceva decât „ghimpele” permanent al Rusiei pe trupul României.

Mă întreb: cum de nu-l simte nici Ana Guțu și nici TVR Moldova?

Or, neomarxismul, promovat seară de seară cu atâta eleganță patriotardă, nu se deosebește prin nimic de bolșevismul de la 1924 care ne-a înfipt în trupul nostru „ghimpele” transnistrean, iar fluturarea stridentă, ca la comandă și cu exces de zel, din ultimele zile a lozincilor „unioniste”, mai ales pe coridoarele puterii de la Chișinău, are mai degrabă menirea să salveze cumva actuala guvernare, debusolată și în impas, și nicidecum interesul general românesc.

Ștefan Secăreanu