ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stephan Bonnar, unul dintre cei mai cunoscuți luptători UFC, a murit subit, la doar 45 de ani, informează CNN.

Bonnar a murit din cauza unor "presupuse complicații cardiace în timp ce se afla la serviciu", a precizat UFC într-un comunicat de presă. El avea 45 de ani.

"Stephan Bonnar a fost unul dintre cei mai importanți luptători care au concurat vreodată în Octagon", a declarat președintele UFC, Dana White, în comunicat.
 
"Lupta sa cu Forrest Griffin a schimbat sportul pentru totdeauna și nu va fi uitat niciodată. Fanii l-au iubit, s-au legat de el și el le-a oferit întotdeauna tot ce a avut mai bun. Îi vom simți lipsa".

Meciul final de trei reprize al lui Bonnar la categoria grea ușoară împotriva lui Forrest Griffin, în Las Vegas, în 2005, a salvat UFC-ul nou înființat, deschizând calea către popularitatea de astăzi a acestui sport. Lupta se află în aripa de lupte Hall of Fame a companiei, care recunoaște "cele mai mari, mai memorabile și mai importante din punct de vedere istoric lupte UFC".

Griffin a câștigat meciul epic și a primit un contract UFC. Dar promoția i-a acordat un contract și lui Bonnar.

"Am știut că a fost o luptă bună în timpul meciului", a declarat ulterior Bonnar, potrivit comunicatului. "Mi-am dat seama când toată lumea a început să bată din picioare și am simțit că tot locul tremura. Și asta a fost în runda a doua. Mi-am zis 'oooh, trebuie să fie bun'".

"Totul s-a schimbat. Nu credeam că voi avea o carieră în UFC", a continuat el. "Era doar un mic hobby pe care îl făceam, așa că a schimbat totul. Aproape peste noapte, am devenit ca o celebritate. Oriunde mă duceam, cineva mă recunoștea, chiar și în locuri obscure."

Cunoscut sub numele de "Psihopatul american", Bonnar a luptat cu membri ai Hall of Famers, precum Jon Jones, Rashad Evans, Anderson Silva și Tito Ortiz, în timpul carierei sale de șapte ani la categoria grea ușoară.

Nativul din Hammond, Indiana, a terminat cu un record UFC de 17-9, învingând luptători precum Krzysztof Soszynski, Igor Pokrajac și James Irvin.
 
A big part of the reason we are here today': Fighters react to Stephan Bonnar's death at 45 - MMA Fighting