ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stephen Baskerville, autor american specializat în științe politice considerat o autoritate în materie de divorț, custodia copilului și dreptul familiei, scrie, începând de azi, la ActiveNews. Concediat în iulie 2019 de la Colegiul Patrick Henry, din Virginia, SUA, din motive de corectitudine politică, profesorul american a decis să vină și să se stabilească în România. 
 
Stephen Baskerville are o experiență profesională de peste trei decenii în universități din Statele Unite și Europa și este autor al cărții The New Politics of Sex: The Sexual Revolution, Civil Liberties, and the Growth of Governmental Power (Angelico, 2017).  Volumul scris de el este considerat o descriere magistrală și autoritară a modului în care „radicalismul sexual” a infectat și a transformat cultura, politica și sistemul juridic. De asemenea, cartea sa a fost descrisă de Touchstone Magazine ca reprezentând cea mai mare contribuție a sa la dezbaterile de politici publice.
 
Reputatul profesor american a mai scris, între altele, "Taken Into Custody. The War Against Fathers, Marriage, and the Family, Not Peace But a Sword" și "The Political Theology of the English Revolution", despre care puteți citi mai multe pe site-ul autorului, stephenbaskerville.com.
 
În textul publicat de ActiveNews la secțiunea OPINII, profesorul american afirmă că „România are o tradiție bogată în educație și în cercetarea universitară, care vor fi anihilate dacă românii se vor lăsa intimidați de intelectualii „la modă” și avertizează asupra faptului că studiile de gen și domeniile conexe au restrâns deja libertatea academică în universitățile occidentale. „Acest lucru se va întâmpla și cu universitățile din România dacă lucrurile nu sunt oprite. De fapt se întâmplă deja, după cum reiese din faptul că mulți semnatari ai scrisorii sunt români înscriși în programe de studii de gen în universități occidentale”, scrie Stephen Baskerville, considerând că, după celebrul caz Bodnariu, acum a venit „din nou timpul ca românii să arate că nu pot fi intimidați de pretențioșii falși erudiți”.
 
Profesorul american se alătură profesioniștilor lumii academice și ai presei românești care întregesc la rubrica de OPINII echipa ActiveNews. Îi mulțumim!