ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FDA a acordat autorizația de urgență a vaccinului Pfizer cu ARNm împotriva Covid pentru utilizarea la copiii cu vârsta de peste 12 ani în SUA în data de 10 mai 2021. EMA i-a urmat recent exemplul, autorizând pe 28 mai 2021 ca vaccinul Pfizer să fie administrat copiilor și tinerilor mai mari de 12 ani și în țările membre UE.

Dar știați că studiile clinice efectuate de Pfizer pe minori cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au relevat o serie de reacții adverse survenite fie după prima, fie după cea de-a doua doză, variind de la reacții ușoare la reacții grave?
 
După cum arată publicația The Daily Expose, informațiile au fost publicate într-un document de informare al FDA, care poate fi consultat aici (a se vedea pagina 25, tabelul 5 și următoarele).
 
Respectivul document conține două tabele care detaliază procentul de efecte secundare suferite de copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cărora li s-a administrat cel puțin o doză de „vaccin” (terapie genică) cu ARNm de la Pfizer.

Tabelele arată că 1.127 de copii au primit o doză de vaccin cu ARNm, dar numai 1.097 de copii au primit-o și pe a doua. Acest fapt în sine ridică semne de întrebare cu privire la motivul pentru care 30 de copii nu au primit și cea de-a doua doză de injecție Pfizer.
 
Frecvența și procentele reacțiilor adverse locale suferite de adolescenții participanți la studiu:
 
 
Frecvența și procentele reacțiilor adverse sistemice suferite de adolescenții participanți la studiu:
 

Tabelul 6 din documentul informativ al FDA arată că 20,3% dintre cei 1.127 de copii care au făcut primă doză de vaccin Pfizer și 39,3% dintre cei 1.097 de copii cărora li s-a administrat și cea de-a doua doză au făcut febră.

Au prezentat oboseală 60,1% dintre copiii care au făcut prima doză și 66% dintre cei cărora li s-a administrat și cea de-a doua.

Au acuzat dureri de cap 55,3% dintre copiii care au făcut prima doză și 64,5% dintre cei care au primit și a doua doză.

Au avut frisoane 27,6% dintre copiii cărora li s-a administrat prima doză și 41,5%, după cea de-a doua doză.

2,8% dintre copiii care au făcut primă doză și 2,6% dintre copiii care au fost injectați și cu cea de-a doua doză au avut vărsături.

O altă reacție adversă specifică pe care FDA o enumeră este diareea. Dintre cei 1.127 de copii care au făcut prima doză, 8,0% au suferit de diaree, iar dintre cei 1.097 de copii care au primit și a doua doză, 5,9% au suferit acest efect advers.

Documentul FDA precizează, de asemenea, că 0,04% au suferit o reacție adversă extrem de gravă, dar nu intră în detalii în legătură cu natura acesteia.