ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarista Rachel Maddow de la MSNBC a postat, pe 2 septembrie, pe Twitter un link cu o știre a unei publicații din Oklahoma, KFOR.com, citând din articol următoarele afirmații:

„Pacienții care iau supradoze de ivermectină blochează spitalele și ambulanțele din Oklahoma rurală”.

„'Cel mai înfricoșător caz de care am auzit și pe care l-am văzut este cel al oamenilor care se prezintă la spital pentru pierderea vederii', a spus el.”

Dr. Robert W Malone a re-redistribuit postarea lui Maddow de la jurnalistul Glenn Greenwald, care a adăugat următoarele întrebări retorice:

„De ce această postare virală a lui @Maddow, care răspândește o poveste total falsă, este încă activă? De ce nu are o etichetă cu mențiunea „Dezinformare” aplicată de @TwitterSafety? De ce nu a fost retrasă de Maddow însăși? De ce nu a șters-o Twitter?

Da, acestea sunt întrebări retorice.” (știrea continuă sub ilustrație)
 
 


Deși link-ul distribuit de Rachel Maddow, de la publicația KFOR.com, nu este disponibil cititorilor europeni, astfel că nu aflăm de acolo cine a dat acele informații despre spitalele din Oklahoma, Yahoo News citează din știrea cu pricina: 

„Dr. Jason McElyea, un medic care lucrează la urgențe și care este afiliat a cel puțin două spitale din estul Oklahomei, a acordat săptămâna trecută un interviu pentru KFOR, filiala NBC din Oklahoma City, în care a declarat că spitalele sunt copleșite de oameni care iau supradoze de ivermectină destinată animalelor.”

Potrivit KFOR, McElyea a declarat că „spitalele din estul și sud-estul Oklahomei în care lucrează” au devenit supraaglomerate cu persoane care iau ivermectină în încercarea de a trata COVID-19.

„Unitățile de primiri urgențe sunt atât de aglomerate încât alți pacienți, victime ale unor împușcături, au întâmpinat dificultăți în a ajunge la unități în care să primească îngrijiri complete și să fie tratate", a spus McElyea.”

Subiectul a fost mediatizat pe scară largă de instituțiile de presă, inclusiv de The Insider, The Independent și de revista Rolling Stones, care, a făcut o actualizare a „știrii”, la fel ca Yahoo News, publicând un comunicat al unui spital din Oklahoma prin care toate aceste zvonuri alarmiste sunt dezmințite. 

„Cel puțin un spital din Oklahoma contestă afirmațiile larg mediatizate ale unui medic cu privire la supradozele atribuite medicamentului antiparazitar ivermectină.”, precizează, dând înapoi, Yahoo News, adăugând: „Northeastern Health System Sequoyah, un spital din Sallisaw, Oklahoma, cu care a colaborat McElyea, a emis în weekend un comunicat în care afirmă că nu tratează persoane pentru supradoze de ivermectină.”

Redăm mai jos, în limba română, comunicatul emis de NHS Sequoyah, care încă apare ca mesaj de notificare la accesarea paginii web a spitalului:

„Mesaj din partea administrației Northeastern Health System - Sequoyah

Deși Dr. McElyea nu este un angajat al NHS Sequoyah, el este afiliat echipei medicale care asigură acoperire pentru unitatea noastră de primiri urgențe.

Acestea fiind spuse, Dr. McElya nu a mai lucrat la sediul nostru din Sallisaw de peste 2 luni.

Dr. McElya nu a tratat niciun pacient de complicații asociate ivermectinei. Aceasta înseamnă și că nu a tratat niciun pacient pentru supradoză de ivermectină. 

Toți pacienții care au ajuns la secția noastră de urgență au primit îngrijiri medicale corespunzătoare. Spitalul nostru nu a fost nevoit să refuze niciun pacient care a solicitat asistență medicală de urgență. 

Dorim să reasigurăm comunitatea noastră că personalul nostru lucrează intens pentru a oferi asistență medicală de calitate tuturor pacienților. Apreciem oportunitatea de a clarifica această problemă și, ca întotdeauna, prețuim sprijinul comunității noastre.”
 
 
După cum ActiveNews a mai informat și în trecut, ivermectina și-a dovedit eficacitatea în tratarea noului coronavirus, fiind un medicament ieftin și sigur, care a salvat oameni de la moarte, spre deosebire de „vaccinurile” Covid, mult mai scumpe și pline de reacții adverse. Poate și de aceea anumite voci interesate din zona Big Pharma și a spitalelor private duc o luptă acerbă pentru discreditarea și marginalizarea ivermectinei, împingând înainte vaccinarea care nu rezolvă problema, dar promite eternizarea pandemiei și un abonament bănos la fondurile publice, reînnoit o dată la 6 luni.