ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o lume plină de panică, cea mai bună veste vine din economie: Dacia și Ford au atins în septembrie 2020 cel mai mare volum producție din istoria României: 57.846 de mașini, în creștere cu 56%.

O cooperativă din Botoșani cu peste 15 producători de cereale, a luat fonduri europene de 5,2 milioane de lei pentru construcția de silozuri. În prezent, în România sunt peste 1.500 de cooperative agricole, 190 au fost înființate anul trecut.

Împotriva Google a fost pornit un proces antimonopol federal, coordonat de administrația Trump și o aripă a Democraților. Un proces similar din 1998 împotriva Microsoft a deschis calea pentru creșterea explozivă a Internetului, împiedicând compania să apeleze la practici anticoncurențiale pentru a-și ține pe loc competitorii. 

Studenții din ASCOR Iași încep construirea unei case pentru o văduvă și cei cinci copii ai ei. Este a treia locuință pe care organizația o construiește pentru o familie vulnerabilă social.

Antibiotice Iași va livra AmoxiPlus® în toate țările Uniunii Europene. Compania românească a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană.

Israelul și Australia relaxează măsurile impuse de pandemie.

Studiu: Imunitatea potențială contra COVID-19 ar dura cel puțin patru luni, confirmă un institut din Finlanda.

Laptele românesc va fi valorizat printr-un nou brand autohton: familia Herțea din Tulcea a accesat fonduri europene de 18 mil. lei pentru a construi o fabrică de lactate. „Fabrica va fi gata peste un an", au declarat  frații Ion și Nicolae Herțea.

A început sezonul renumitelor murături de la Milișăuți, Suceava. Nu există gospodină din această comună care să nu pregătească murături pentru iarnă. Dacă vizitați Bucovina, veți vedea borcanele multicolore în fața porților. Gustul deosebit, vestit în toată Moldova, este dat de saramura perfectă, adusă din salina de la Cacica.

Fundația „Doina Cornea” înființează Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România. Grupul de cercetători va colabora cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din România.

Asociația „Acasă în Banat” a reușit să restaureze încă 3 mori de apă din zona Banatului cu ajutorul voluntarilor. Proiectul „Salvăm Morile de Apă” al asociației totalizează acum 12 astfel de obiective. Un alt proiect al asociației este „Colorează Satul”, unde cu ajutorul voluntarilor au fost restaurate zeci de fațade ale caselor cu specific bănățean din satul Racoviță.

Cu gânduri bune!
#capâineacaldă