ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut luni Chinei să plătească prețul pentru sprijinul acordat Rusiei, încurajând în același timp alianța militară occidentală să furnizeze mai multe arme Ucrainei, scrie Le Monde, citat de mariustucă.

„Poate părea un paradox, dar calea către pace trece prin mai multe arme către Ucraina ”, a spus șeful NATO într-un discurs la Wilson Center, un think tank din Washington.

„La un moment dat – și dacă China nu își schimbă cursul – aliații trebuie să impună un cost ”, a spus el, subliniind că Beijingul „alimentează cel mai mare conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial” .

De asemenea, șeful NATO a dat asigurări că „mai mult de douăzeci de țări” s-au angajat să-și majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB, așa cum a cerut de multă vreme Alianța.