ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, transmite Politico.

"Războaiele se dezvoltă în etape", a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat sâmbătă postului german de televiziune ARD. "Trebuie să sprijinim Ucraina atât în perioadele bune, cât și în cele rele", a spus el.

"Trebuie să fim pregătiți și pentru veștile proaste", a adăugat Stoltenberg, fără a fi mai specific.

Comentariile sale vin în contextul în care aliații occidentali dezbat despre muniții și ajutor financiar pentru Ucraina și în timp ce Moscova își mărește nivelul trupelor.
 
Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret de creștere a numărului de soldați cu aproximativ 170.000, ajungând la un total de 1,3 milioane.
 
Liniile frontului s-au mișcat puțin în ultimele luni, în ciuda contraofensivei Kievului din timpul verii. Dar ucrainenii au folosit rachete de croazieră pentru a respinge flota rusă din Marea Neagră și au provocat pagube în adâncimea teritoriului rusesc

"Acestea sunt victorii mari, chiar dacă nu au reușit să mute linia frontului", a declarat Stoltenberg în interviu.

Stoltenberg a făcut apel la membrii NATO să accelereze producția de muniție, deplângând starea fragmentată a industriei de apărare din Europa.

"Nu suntem capabili să lucrăm atât de strâns împreună pe cât ar trebui", a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, ci ar reprezenta un pericol și pentru restul aliaților, a spus Stoltenberg. "Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât mai repede se va încheia războiul".