ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația LGBT+ Stonewall, principala organizație din Marea Britanie de lobby pentru „drepturile transsexualilor”, a fost criticată pentru că a susținut că copiii de până la doi ani „pot recunoaște dacă sunt transgenderi”, cerând „educație incluzivă și afirmativă” în școli, grădinițe și chiar creșe.

Stephanie Davies-Arai, directorul organizației Transgender Trend, creată de un grup de părinți care se opun ideologiei transgender în școli și sunt îngrijorați de creșterea, în Marea Britanie, a numărului de copii care suferă de afecțiunea „disforie de gen”, a criticat dur organizația LGBT+, spunând că aceasta „promovează abuzul asupra copiilor”.

Stonewall a cerut ca în creșe să se învețe ideea că copiii de până la doi ani „își pot da seama dacă sunt transgenderi”. Organizația LGBT a distribuit pe rețelele de socializare un articol intitulat „Copilul meu de 4 ani este neconform privind genul, dar creșa lui nu respectă acest lucru”.

Articolul, publicat pe Metro online, a fost scris de un bărbat trans anonim care susține că fiica lui crede că este băiat.

Stonewall a adăugat un comentariu în care spunea: „Cercetările sugerează că copiii de până la 2 ani își recunosc identitatea trans. Cu toate acestea, multe creșe și școli predau o înțelegere binară despre genul prestabilit. Educația afirmativă și incluzivă LGBTQ este crucială pentru bunăstarea tuturor copiilor!” Organizația vrea ca cei mici să fie învățați că „unele familii au două mame sau doi tați și că unii oameni sunt trans și non-binari”.

Postarea a provocat reacții de critică din partea mai multor utilizatori. De asemenea, Stephanie Davies-Arai, directorul organizației Transgender Trend, a atras atenția că se promovează abuzul asupra copiilor prin impunerea acestei ideologii extremiste și a cerut demararea unei anchete cu privire la activitatea Stonewall.

„Este grăitor că în ideologică extremă [promovată de] Stonewall, sexul biologic este considerat irelevant și felul în care se simte cineva îl face să fie fată sau băiat. Asta îi învățăm pe copiii noștri. De fapt, ceea ce fac ei este să susțină abuzul asupra copiilor, cu alte cuvinte, încurajează adulții să spună minciuni copiilor cu privire la realitatea fundamentală a sexului lor”, a declarat Davies-Arai, citată de Daily Mail.

Ea a accentuat că „trebuie să fie efectuată o anchetă urgentă cu privire la modul în care unei organizații cu această ideologie extremă i s-a permis să influențeze școlile”.

În ianuarie, a ieșit la iveală faptul că organismele publice au alocat Stonewall, timp de 18 luni, subvenții de 1,25 milioane de lire sterline, din banii contribuabililor.

Aceste subvenții s-au adăugat sumelor considerabile plătite sub formă de cotizații de sectorul public pentru controversatul program al Stonewall „Diversity Champions” („Campionii diversității”), care are scopul de a promova „egalitatea la locul de muncă”, dar care inițiază și diferite acțiuni în școli.

Mai multe departamente guvernamentale și instituții publice s-au retras ulterior din program din cauza îngrijorărilor legate de agenda organizației privind „drepturile trans”.

La începutul acestei luni, medicilor britanici li s-a recomandat să renunțe la „titlurile de gen” și să nu se adreseze pacienților cu „domnule” sau „doamnă” în sălile de așteptare și, de asemenea, să poarte insigne cu pronume cum ar fi „ei”, „ea” sau „el” pentru a fi mai „incluzivi” și pentru ca pacienții să se simtă „în largul lor”.

Recomandările au fost făcute la o conferință a medicilor generaliști la Royal College din Londra, în timpul unei discuții despre cum să fie făcute operațiile „mai incluzive” pentru comunitatea LGBT+, relata Daily Mail

Alte sugestii s-au referit la afișarea în cabinete de steaguri LGBT+ și înființarea mai multor „băi neutre” din punct de vedere al genului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews