ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat a fost salvat de mai multe cadre didactice care l-au resuscitat chiar în timpul orelor de curs. Bărbatul în vârstă de 50 de ani era invitat la o oră de dirigenție la Colegiul Economic din Iași, moment în care a făcut stop cardiac. Intervenția promptă a profesorilor, care au știut cum să acționeze, l-a salvat însă, de la moarte, informează Observator News.

"Luni, în timpul unor ore de curs făcute în Iași, un domn din București a devenit inconștient. În urma apelului 112 a plecat către liceul respectiv un echipaj de terapie intensivă SMURD. Au găsit pacientul în stop cardiac și cadrele didactice făcându-i compresiuni toracice, acea resuscitare de bază. Echipa de urgență a continuat cu resuscitare avansată. Pacientul era în fibrilație ventriculară. A fost nevoie de 17 șocuri electrice externe ca inima să pornească", a declarat, miercuri, coordonatorul UPU-SMURD Iași, prof univ dr Diana Cimpoeșu.