ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pyper Midkiff, o fetiță de 12 ani din Arizona a suferit un stop cardiac subit în timp ce juca fotbal - și a fost resuscitată de un părinte care i-a salvat viața, transmite New York Post.

Mama unei colege de echipă, care este și asistentă la terapie intensivă, s-a grăbit să intre pe teren și i-a făcut resuscitare cardio-respiratorie până la sosirea ambulanței, a declarat tatăl lui Pyper, Matt, pentru postul de televiziune.

Matt a spus că antrena o altă echipă din apropiere când a fost alertat și s-a grăbit să o vadă pe fiica sa fiind resuscitată.

Vedeta jucătoarei de fotbal și-a pierdut din nou pulsul în ambulanță și a fost transportată cu avionul la Spitalul de Copii din Phoenix, unde a fost declarată în stare stabilă.

Nu a fost clar cât timp a stat fără puls.

Pyper, care nu avusese niciodată probleme de sănătate înainte, a fost diagnosticată de atunci cu o afecțiune genetică, a declarat Matt pentru KTVK.

El și-a descris fiica ca fiind "specială" și a mulțumit comunității de fotbal pentru revărsarea de sprijin.

"Toată lumea crede că copilul lor este special. Dar Pyper are ceva special în ea și lumea are nevoie de mai mulți oameni ca ea", a declarat el pentru postul de televiziune.

"Lumea are nevoie de mai multe Pypers și văzând ceea ce tocmai am văzut îmi dă speranță. Sportul și fotbalul sunt mai mult decât competiția, iar sprijinul din ultimele zile arată că toată lumea înțelege asta în ultimele zile", a adăugat tatăl.

Echipa profesionistă masculină Phoenix Rising a intrat și ea pe Instagram, unde a afișat un tricou în onoarea ei.

"Unul dintre acele lucruri care nu ți se va întâmpla niciodată, nu-i așa? Adică, o fetiță de 12 ani sănătoasă, o fetiță de 12 ani sănătoasă, fără simptome, cu părinți care sunt în formă și sănătoși", a declarat Matt pentru Fox 10.

"Am antrenat timp de 28 de ani. Nu am văzut niciodată să se întâmple așa ceva. Sunt kinetoterapeut și m-am gândit că cel mai rău caz ar fi un picior rupt".