ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vânătoarea de capre pare să fi devenit o afacere profitabilă în România, deși statisticile arată că în Munţii Făgăraşului numărul lor a scăzut dramatic. Străinii sunt chiar încurajați să vină să ne vâneze caprele negre plătind în schimb sume aproape infime.

Munții Făgăraș au devenit destinaţia preferată pentru vânătoare a străinilor, iar cei din țările nordice vin special pentru caprele negre, relatează Digi24.
 
Deși este ocrotită de lege, capra neagrã este la mare căutare printre vânători, pentru că le aduc medalii de aur vânătorilor. 
 
Spre exemplu, pentru 155 de exemplare împuşcate în 2008, vînătorii au primit 25 de medalii de aur, 32 de argint şi 35 de bronz. 

Pentru acest sezon, lista cererilor pentru autorizații este plină, iar Asociația Vânătorilor din Făgăraș are deja solicitări și pentru anul viitor. Pentru acest an, 16 capre negre pot fi vânate, iar cei care le vor ucide sunt vânători  din Finlanda, Danemarca, Norvegia, Germania sau Austria.

Străinii care vor să plece acasă cu vânatul trebuie să achite 1.300 de euro, românii din cadrul asociației - 1.500 de lei, iar cei care vin din alte asociații - 5.000 lei.
Nu sunt singurele taxe, deoarece la aceste sume se adaugă și alți bani în funcție de greutatea sau mărimea animalului.

Sezonul de vânătoare al caprelor negre se deschide la 1 septembrie și durează până pe 15 decembrie.