ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii pretinși ai celor mai dezvoltate economii ale lumii din Grupul celor 20 și-au finalizat sejurul de la Roma, de unde au lipsit doar președinții Chinei și Rusiei. Vladimir Putin a făcut însă apel prin teleconferință la acceptarea vaccinului Sputnik pe piața europeană, plângându-se că e discriminat. Liderii G20 au ținut să bată câmpii cu problemele climatice, ideologia totalitaristă în pregătire după criza Covidul.

O caricatură din presa franceză ilustrează perfect ipocrizia celor prezenți, înfățișând cele 17 avioane cu reacție ale șefilor de state și organizații care au survolat Roma, ca să convingă lumea să nu mai polueze.

La final, stăpânii formali ai marilor economii ale lumii au aruncat câte un bănuț în Fântâna Trevi într-o scenă penibilă (foto mai sus) de la care a lipsit Joe Biden care probabil dormea, dacă nu era la vreo vizită într-o grădiniță particulară din Vatican.

În ce privește planurile vaccinării globale, acestea au fost expuse în mai multe puncte ale Declarației finale, din care redăm câteva extrase mai jos:

4. Sănătate. Recunoscând că vaccinurile sunt printre cele mai importante instrumente împotriva pandemiei, și reafirmând că imunizarea extinsă împotriva COVID-19 este un bun public global, vom avansa eforturile pentru a asigura accesul în timp util, echitabil și universal la un sistem sigur, accesibil, de calitate și eficient vaccinuri, terapii și diagnosticare, în special în ceea ce privește nevoile persoanelor cu venituri mici și medii din diferite țări.

Pentru a contribui la avansarea către obiectivele globale de vaccinare a cel puțin 40% din populație în toate țările până la sfârșitul anului 2021 și 70% până la jumătatea lui 2022, așa cum recomandă strategia globală de vaccinare a Organizației Mondiala a Sănătății (OMS), vom lua măsuri pentru a ajuta la creșterea aprovizionării cu vaccinuri și produse medicale esențiale și în țările în curs de dezvoltare și eliminarea problemelor legate de aprovizionare și constrângeri de finanțare. Le cerem miniștrilor noștri din Ministerele Sănătății să monitorizeze progresul în acest scop și să să exploreze modalități de a accelera vaccinarea globală, dacă este necesar.

5. Vom consolida strategiile globale pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea, precum și pentru a asigura producția lor și distribuția rapidă și echitabilă la nivel mondial, inclusiv prin consolidarea lanțurilor de aprovizionare și prin extinderea și diversificarea capacității globale de fabricare a vaccinurilor la nivel local și regional, promovând în același timp acceptarea vaccinurilor, încrederea și combaterea dezinformarii. (...)

Vom lucra împreună pentru recunoașterea COVID- 19 vaccinuri considerate sigure și eficiente de către OMS și în conformitate cu legislația națională și circumstanțe și pentru a consolida capacitatea organizației în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor, inclusiv optimizarea procedurilor și proceselor, cu scopul de a lărgi lista vaccinurilor autorizate pentru utilizare în caz de urgență, continuând să se protejeze sănătatea publică și asigurând confidențialitatea și datele protecție.”

Dacă credeați că Pfizer-BioNTech și Moderna fac avere din vânzările de vaccin COVID-19 în acest an, așteptați 2022, ne anunță candid observatorii pieții de la Fierce Pharma.

Se preconizează că producătorii de seruri experimentale de ARN mesager vor sparge banca anul viitor, generând vânzări combinate de 93,2 miliarde de dolari, aproape dublul sumei pe care se așteaptă să o obțină în acest an, spune Airfinity.

Albert Bourla de la Pfizer-BioNTech se pregătește să numere de Anul Nou fișicuri în valoare de 33,5 miliarde dolari. Vreo 2-3 miliarde i-au fost băgate sub saltea din banii noștri de spitale și nu de catedrale de onor premierul demis și interimar la infinit Florin Supercîțu.

Grupul de analiză a datelor de sănătate Airfinity estimează vânzările totale de pe piață pentru vaccinurile COVID-19 în 2022 la 124 de miliarde de dolari, conform datelor văzute de Financial Times.

Grea boală Covidul, dar și mai grei vor fi sacii cu miliarde ale celor două companii.

Citiși și ActiveNews publică CONTRACTELE SECRETE cu PFIZER și MODERNA. Primele prețuri ale vaccinurilor „GRATUITE” și problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ILEGALE