ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii PSD au decis, luni, să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban ca urmare a cererii guvernului de angajare a răspunderi pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Lia Olguța Vasilescu a declarat că demersul social-democraților „se va axa nu doar pe sancționarea unui abuz, ci si pe necesitatea demiterii Guvernului PNL ca urmare a proastei guvernări”. „PSD este pregătit să-și asume inclusiv riscul anticipatelor. Orice partid politic trebuie să își propună să intre la guvernare, mai ales în situații de criză cum este aceasta, din păcate”, a declarat Olguța Vasilescu.

Ea a acuzat Guvernul Orban că, de la învestire, s-a împrumutat cu suma de 20 de miliarde de lei fără ca acești bani să fie direcționați către investiții. „Șantierele de autostrăzi sunt subfinanțate,  nu au mai fost alocate fonduri pentru dezvoltarea comunităților locale, nu se mai măresc nici veniturile românilor și se taie toate programele de sprijin pentru intreprinderile mici și mijlocii sau pentru fermieri care fuseseră introduse de guvernarea PSD", a declarat Lia Olguța Vasilescu, după ședința PSD și după ce Ludovic Orban a declarat duminică faptul că nu este sigur că pensiile și alocațiile copiilor vor fi majorate.
 
Guvernul Orban a trimis luni Parlamentului cererea de angajare a răspunderii pe alegerea primarilor, urmând ca Legislativul să decidă calendarul asumării responsabilității în ședință reunită.
 
UDMR a anunțat deja că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.