Numele unor mari artiști români vor fi înlocuite, la Cluj, de denumiri cazone, care vor fi date unor străzi din zona de est a cartierului Gheorgheni.

Numele unor străzi ca Toma Cargagiu, Amza Pellea, Lucia Sturdza-Bulandra, Silvia Popovici sau Dem Rădulescu vor fi înlocuite cu denumiri cazone, cum ar fi strada Cavaleriei, Străjerului, 25 Octombrie, Jurământului sau Gemina, dar și cu nume ale unor militari: Mareșal Constantin Prezan, G-ral. Nicolae Dăscălescu sau G-ral. Gheorghe Avramescu, informează Radio Cluj.

Propunerea de modificare a numelor de străzi a venit din partea Ministerului Apărării Naționale și a Asociației Cultul Eroilor și se referă la o zonă din proprietatea MApN, aflată în jurul cartodromului, pe care se construiește un proiect imobiliar destinat militarilor. Ea a fost aprobată marți, 16 mai, în ședința Consiliului Local.

Consilierii locali au aprobat marți în ședință schimbarea denumirii străzilor, după cum urmează: 

Strada Toma Caragiu a fost redenumită strada Mareșal Constantin Prezan 
 
Strada Amza Pellea  a fost redenumită strada General Nicolae Dăscălescu 
 
Strada Lucia Sturdza Bulandra a fost redenumită strada 25 octombrie 1944 

Strada Tony Bulandra și-a schimbat denumirea în strada Jurământului 

Strada Dem Rădulescu a primit denumirea strada General Gheorghe Avramescu
 
Strada Dina Cocea a primit denumirea strada Străjerului 

Strada Josika Samuel a primit denumirea strada Cavaleriei
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews