ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Refuzul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de a respecta legea și a da jos steagul Ungariei de pe străzile din oraș, s-a lăsat cu o amendă. Prefectura Covasna a decis să amendeze cu  5.000 de lei Primăria Sfântu Gheorghe, care declarase că nu va îndepărta steagurile Ungariei, pe care le-a numit „panglici”.

Prefectura Covasna somase marți conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe să respecte legea și să arboreze și drapelul României lângă steagurile roșu-alb-verde, care au împodobit străzile din municipiu în cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie, potrivit Agerpres. Conducerea municipiului Sfântu Gheorghe a replicat însă  că nu sunt steaguri, ci panglici, refuzând să le dea jos.

Potrivit sursei citate, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea legii.
 
Primarul din Sfântu Gheorghe a precizat că a arborat aceste steaguri în cinstea zilei de 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni și că atunci va arbora și drapelul României.