Refuzul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de a respecta legea și a da jos steagul Ungariei de pe străzile din oraș, s-a lăsat cu o amendă. Prefectura Covasna a decis să amendeze cu  5.000 de lei Primăria Sfântu Gheorghe, care declarase că nu va îndepărta steagurile Ungariei, pe care le-a numit „panglici”.

Prefectura Covasna somase marți conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe să respecte legea și să arboreze și drapelul României lângă steagurile roșu-alb-verde, care au împodobit străzile din municipiu în cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie, potrivit Agerpres. Conducerea municipiului Sfântu Gheorghe a replicat însă  că nu sunt steaguri, ci panglici, refuzând să le dea jos.

Potrivit sursei citate, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea legii.
 
Primarul din Sfântu Gheorghe a precizat că a arborat aceste steaguri în cinstea zilei de 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni și că atunci va arbora și drapelul României.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews