Adrian Streinu-Cercel a opinat vineri că purtarea măștii este în continuare necesară, în ciuda diminuării restricțiilor pe fondul scăderii numărului de cazuri, măștile fiind o măsură „care ne-a salvat”. Totodată, el susține că vaccinarea este „cea mai bună soluție” de „protejare” împotriva coronavirusului, potrivit Antena3.

Unul dintre argumentele împotriva serurilor experimentale Covid este că ele vor obliga virusul să „evolueze”, stimulând apariția de noi tulpini, pentru care nu se vor putea fabrica noi vaccinuri în timp util. În schimb, Adrian-Streinu Cercel pretinde că cele 24 de variante mutante ale SARS-COV-2 deja catalogate pe care le invocase cu o zi înainte nu ar reprezenta un pericol la fel de mare ca varianta de virus pentru care au fost produse „vaccinurile”. 

„Majoritatea formelor acestea mutante nu sunt periculoase. (...) Vorbim de mutante care sunt în investigație și urmează să fie definite dacă au vreun rol major în epidemiologia acestei pandemii sau nu. În momentul de față știm că avem 4 variante în circulație care și-au demonstrat transmiterea acută: varianta clasică, varianta din Marea Britanie, varianta din Brazilia, varianta din Africa de Sud și, recent, s-a asociat și cea din India. Toată lumea este cu arma la picior și urmărește cu mare atenție în ce măsură varianta din India va încerca să reia supremația în această pandemie. 

Nu trebuie să uităm că ceea ce ne-a salvat a fost purtatul măștii. Purtatul măștii devine în continuare o necesitate, chiar dacă s-au dat o serie de libertăți din punctul de vedere al modului de utilizare în spațiile închise. Avem avantajul vaccinării în momentul de față. Atâta timp cât lumea va înțelege că are posibilitatea să se vaccineze și vaccinarea e benefică, atunci avem toate șansele să scăpăm basma curată”, a declarat Streinu Cercel, vineri, la Antena 3.

Cu două zile mai devreme, acesta băga spaima în telespectatori spunându-le că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat și că medicii ar trebui să se vaccineze in corpore.

„Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecție în acest moment, mai ales ținând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de față, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puțini pacienți și să dea Domnul să rămână așa. Din păcate, știm că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate și în curs de transmitere și, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenți”, afirmase Streinu-Cercel miercuri, potrivit DC News

Deci, pesedistul Streinu-Cercel afirma miercuri despre noile variante de coronavirus că sunt de natură să ne pună în gardă, iar apoi același „specialist” spunea vineri că formele „acestea mutante nu sunt periculoase”. Ne amintim că și „liberalul” Klaus Iohannis spunea că SARS-CoV-2 e o răceală banală, cu câteva zile înainte să închidă țara în martie 2020.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews